1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

15. kolo , 3. dubna 2011, ČAFC Židenice 2011 - FK Blansko

ČAFC Židenice 2011

0:7

FK Blansko

Poločas: 0:5
Branky: Skoupý 3, Ševčík 2, Michalík a Šafařík 1

Sestavy

není

Němec - Buchta, Šebela, Brichta (C), Cupák - Šafařík, Michalík, Trávníček, Machorek - Ševčík, Skoupý
Náhradníci: Dvořáček, Bláha
Trenér: Petr Stupka
Vedoucí mužstva: Jaroslav Matuška

K prvnímu jarnímu mistrovskému utkání zajížděly oba dorosty na hřiště dorostu ČAFC Židenice, nikoliv však na stadion na ul. Gajdošově, ale na menší hřiště s nekvalitním trávníkem v ulici Pastrnkově.

Po jasném vítězství staršího dorostu v poměru 0:5, když góly stříleli v první půli Majer, Zouhar a Bajer a ve druhé půli 2x Zavoral, nastoupil ke svému utkání mladší dorost oslaben o tři hráče základní sestavy, protože Vágner, Horáček a Zouhar jsou momentálně na lyžařském kurzu se školou.

Už ve 2. minutě zápasu pronikl za domácí obranu Martin Ševčík a jeho přesnou přihrávku na bližší tyč pohotově z voleje poslal poprvé do domácí sítě Michal SKOUPÝ - 0:1. Při dalším průniku obranou byl faulován aktivní Martin Ševčík, sám zahrával nařízený volný přímý kop a podařilo se mu tvrdou střelou prostřelit zeď domácích hráčů, kteří nedokázali zareagovat včas na míč za svými zády, takže znovu Michal SKOUPÝ pohotovou dorážkou zvýšil - 0:2. Ve 27. minutě přihrávkou mezi obránce poslal Marek Trávníček do pokutového území domácích Martina ŠEVČÍKA, který se dvěma kličkami zbavil dvou obránců a prostřelil domácího brankáře - 0:3. Ve 34. minutě jsme vybojovali jeden z mnoha zahrávaných rohových kopů a před jeho rozehráním provedl trenér Stupka první střídání a místo Machorka, kterému se nic nedařilo, nastoupil Jakub Dvořáček. Z rohového kopu pak poslal Martin Ševčík přesný centr na zadní tyč, kde si na míč skvěle naskočil Michal SKOUPÝ - 0:4. Gólový účet prvního poločasu uzavřel ve 38. minutě po dlouhém výkopu Filipa Němce za obranu Martin ŠEVČÍK - 0:5.

V průběhu prvního poločasu jsme domácí hráče téměř k ničemu nepustili, kromě vstřelených branek jsme si dokázali vypracovat ještě několik dalších příležitostí, z nichž nejméně tři byly vyložené, takže poločasový výsledek byl pro domácí ještě milosrdný. Domácí borci totiž nestíhali a často museli situace řešit za cenu faulů, které hlavní sudí ne vždy trestal a na hřišti se hlavně ke konci poločasu začínalo oboustranně více diskutovat než hrát. Nicméně za výkon předvedený v první půli zasluhují naši mladší dorostenci pochvalu a uznání.

Do druhého poločasu jakoby nastoupil jiný tým. Fauly a diskuse pokračovaly a převládaly, přizpůsobili jsme se hernímu projevu domácích a přestali hrát svůj kombinační fotbal z první půle a výsledkem byla třicetiminutová oboustranná "holomajzna". I z ni se dokázali několikrát dostat naši hráči do brankové příležitosti, ale všechny se nám podařilo zahodit. Ve druhé půli se dvakrát do šance dostali i domácí, ale také oni byli v koncovce neškodní. Po hodině hry. v 60. min. vystřídal Michala Skoupého Radim BLÁHA a do konce zápasu se i on dokázal dvakrát dostat do brankové příležitosti, stejně jako ostatní ale neúspěšně. Branku se nakonec podařilo vstřelit záložníkům. Nejprve v 73. minutě dostal přihrávku za obránce Radim ŠAFAŘÍK - posunul si míč do vápna a přízemní střelou zvýšil - 0:6. V 77. minutě pak střelou z cca 18 metrů uzavřel skóre zápasu Dominik MICHALÍK - 0:7.

Když za první poločas zasluhují hráči pochvalu, tak za výkon ve druhé půli, bez ohledu na to, že jsme gól nedostali a další dva přidali, nelze pochválit ani mužstvo, ani jednotlivce.

Ziskem tří bodů jsme se při ztrátě Znojma v Kuřimi dostali na první místo s dvoubodovým náskokem právě před Znojmo. Příští neděli v Hodoníně tak proti soupeři z horních příček tabulky budeme nastupovat z pozice vedoucího mužstva soutěže, stejně jako starší dorost, pro který to bude přímý souboj prvního s druhým.

Tak ať se oběma dorostům v Hodoníně zadaří !