1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

19. kolo , 30. dubna 2011, FK Blansko - 1. SC Znojmo B

FK Blansko

2:0

1. SC Znojmo B

Poločas: 2:0
Branky: Buchta, Horáček

Přímý souboj prvního a druhým týmem soutěže, který nás jako jediný dokázal porazit na podzim, zvládli naši hráči na jedničku.

Ležérní přístup v úvodu minulého utkání nahradila bojovnost a chuť hrát fotbal.

Hned po rozehrání míče hosty napadal soupeře Martin Ševčík tak důrazně a účinně, že se mu podařilo míč vybojovat a zatáhnout před pokutové území a zde posunout k Robinu BUCHTOVI, který s přehledem svoji příležitost proměnil - 1:0 v 1. min. zápasu. Tak jako zaskočila rychlá branka nás ve Slatině, zaskočili jsme tentokrát my hosty, takže už ve 4. min. Radim Šafařík přesně našel přihrávkou do pokutového území Robina Buchtu, hostující obránce fauloval a z nařízeného pokutového kopu Honza HORÁČEK - 2:0 . V desáté minutě se mohlo skóre měnit potřetí, to Robin Buchta přesnou přihrávkou poslal do brejku Martina Ševčíka, toho však vybíhající brankář hostů vychytal. Naši skvělou úvodní čtvrthodinu zakončil ve 14. min. Honza Horáček, který v dalším samostatném nájezdu na brankáře obloučkem před opuštěnou branku nabídl další gól Robinu Buchtovi, jeho nedůraznou hlavičku do prázdné branky dokázal však dobíhající obránce odvrátit na roh.

Do poločasu a vlastně až do konce zápasu se pak hrál oboustranně docela kvalitní fotbal. Vyloženou příležitost ke vstřelení branky měl ještě ve 45. min. Honza Horáček, ale po krásné křídelní akci Radima Šafaříka a přesné přízemní přihrávce na zadní tyč, sám před odkrytou brankou nedokázal sklopit nárt a přestřelil.

Do hry posupně zasáhli všichni tři náhradníci, když nejprve Martina Ševčíka, který nastoupil do utkání po nemoci resp. ne zcela doléčený a dokud mu síly stačily odvedl svůj standardní kvalitní výkon, nahradil Jakub Dvořáček. Ten se ale musel po deseti minutách ve hře stáhnout z útoku na pravý okraj obrany na místo Martina Šebely, který nemohl pokračovat pro křeče v pravé noze, a do útoku naskočil Radim Bláha. Před koncem utkání pak ještě na pár minut poslal trenér Stupka taktickým střídáním do hry Jakuba Machorka na místo Honzy Horáčka.

Z mého pohledu nad rámec velmi dobrého výkonu celého mužstva vynikali dva hráči, a proto je musím oba výslovně zmínit.

Jednak útočný "žolík" Robin Buchta, který byl jak u obou branek, tak také u dvou dalších vyložených příležitostí.

Tím druhým pak byl Dominik Michalík, který v jarních zápasech předvádí výborné výkony a pro příští ročník soutěží mladšího dorostu bude klíčovým hráčem, samozřejmě pokud neodejde hrát nějakou vyšší soutěž!?

Po utkání jsme v kabině hráčům současně s poděkováním za dnešní výkon připomínali, že by byla velká škoda a chyba, kdybychom nedokázali navázat příští týden ve Starém Lískovci, na který se bude potřeba dobře připravit.