1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

6. kolo , 17. září 2011, FK Blansko B - Sloup

FK Blansko B

1:0

Sloup

Poločas: 0:0
Branka: 87. Nečas

Blanenský B tým vstupoval do utkání prolomit mizernou sérii bez vítězství a v domácím prostředí naplno bodovat. Územní převaha a snaha byla na domácích vidět již od prvních minut, ale k žádnému výraznějšímu ohrožení Polákovy branky to nevedlo.

Sloup má ve svém kádru hodně zkušených hráčů. Mezi opory patří brankář Radim Polák, obránce Libor Škvarenina, středopolař Tomáš Kleveta a útočník Pavel Nečas. Posledně jmenovaný měl v první půli dobrý průnik přes blanenskou obranu. Svůj brejk ovšem nezakončil a svými kličkami zmařil šanci na vstřelení branky.

Ve 28. minutě musel být pro zranění kolene vystřídán Vašák, kterého nahradil Juránek.

Bezprostředně po střídání se zaskvěl Kleveta. Po nedůrazném odkopu domácích beků napálil míč, který se odrazil od břevna na brankovou čáru. Branka nemohla být uznána, protože míč nebyl celým svým objemem za čárou.

Do poločasové přestávky měli domácí několik slibných standardních situací, které dobře zahrával Pokorný, ale jeho spoluhráči je nedokázali přetavit ve vedoucí branku.

Začátek druhého poločasu se odehrával v podobném duchu. V 55. minutě sáhl blanenský lodivod ke druhému střídání, kdy Antala nahradil Blatný. Dobrou práci ve středu záložní řady odváděl kapitán Nečas, který hýřil aktivitou.

V 70. minutě potáhl míč středem hřiště, kvalitní přihrávkou vybídl Reka, jehož střelu Polák s potížemi vyrazil před dobíhajícího Matušky, který neměl problém s uklizením míče za brankovou čáru. Radost domácích zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího signalizující ofsajd.

V 80. minutě musel být po střetu na polovině hřiště vystřídán stoper Janíček. Nahradil ho Paděra. V 82. minutě měli dobrou šanci také hosté, ale z velkého vápna zakončující Petr Cupal nemířil přesně.

V 87. minutě bylo Blanenské béčko odměněno tíženou brankou. Čtveřice Juránek, Pokorný, Matuška a Nečas vyšachovali hostující obranu, do vápna se vřítil blanenský kapitán a nekompromisní střelou z malého vápna rozhodl utkání - 1:0. A tak se domácí mohli radovat po třízápasové odmlce opět z tříbodového zisku.