1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

15. kolo , 1. dubna 2012, FK Blansko B - TJ Sokol Olomučany

FK Blansko B

5:1

TJ Sokol Olomučany

Poločas: 2:0
Branky: Pokorný 3, Beneš, Pernica - Klíma

Sestavy

Suchý - Paděra, Pernica, Rek, Kopecký - Vašák, Nečas (C), Pokorný, Beneš - Majer, Freiwald
Náhradníci: Antal, Juránek, Kunc, Matuška, Švancara
Trenér: Radek Sedláček

Motal - Husák, Petr Klíma, Červený, Horváth, Rychnovský, V. Štěpánek, Dvořáček (C), Vrbecký, Navrkal, Pavel Klíma
Náhradníci: Novotný, Saňka, J. Štěpánek

První jarní kolo odvet se předehrávalo na podzim, takže stejně jako na začátku soutěže v srpnu se i na jaře v prvním soutěžním utkání B tým střetl se soupeřem z Olomučan, kterému měl vracet podzimní porážku 1:0. Utkání příliš pohledných fotbalových akcí nepřineslo, nicméně šest branek je jistě dostatečná odměna pro ty diváky, kteří v chladném a větrném počasí na Mlýnskou našli cestu.

Do prvního náznaku brankové příležitosti se už v 8.min. dostával útočník hostů, ale jeho střelecký posku obrana zblokovala na roh. Ve 13.min. byla k vidění akce, která se pak během zápasu několikrát víceméně podobně opakovala. Po faulu na unikajícího Freiwalda se k míči postavil Martin Pokorný a na jeho přesný centr si skvěle naskočil Michal BENEŠ a hlavou míč poslal poprvé do sítě - 1:0. V 15.min. proběhlo první vynucené střídání v domácím týmu, když pro bolestivě naražená záda nemohl pokračovat Vašák a do hry naskočil Matuška. Ve 33.min. mohlo být vyrovnáno, když po naší rozehrávce z důvodů vysvětlitelných snad pouze náhlým hnutím mysli v šestinedělí Tomáš Kopecký ideálně nahrál od postranní čáry olomučanskému útočníkovi na hranici velkého vápna, ale ten byl naštěstí přihrávkou tak zaskočen, že mu stačil ve skórování zabránit vyběhnutím brankář Suchý. Ve 40.min. se poprvé opakovala naše gólová akce, tentokrát však Beneš po centru Pokorného hlavičkoval nad břevno. Ve 42.min. zakončoval svůj další brejk Freiwald přihrávkou od brankové čáry, kterou zastavila ruka hostujícího obránce a hlavní rozhodčí, po krátkém váhání, nakonec dal na signalizaci pomezního a ukázal na penaltu. Martin POKORNÝ s jistotou proměnil - 2:0.

První polovina druhého poločasu patřila hostům, když naši hráči měli problém udržet míč na polovině soupeře. V 59.min. pak celkem zákonitě přišel trest. Po našem autu na polovině hostů, postupně nedůrazem o míč přišli tři naši hráči a po nákopu za stopery postupoval na Suchého samotný útočník hostů, kterému se podařila klička a do prázdné branky snížil na 2:1. Naštěstí už v 65.min. to bylo zase o dva góly. Do brejku se dostal opět, kdo jiný, Freiwald a proti jeho pokusu přehodit jej, nasadil golman hostů učebnicový šlapák. Z nařízeného volného přímého kopu poslal Martin POKORNÝ míč přesně k tyči a bylo to 3:1. V závěru rozhodnutého zápasu pak trenér Sedláček vystřídal v 69.min. Beneše, kterého nahradil Juránek a v 83.min. přišel do hry místo Freiwalda Antal. Do konce utkání pak ještě dvakrát zaúřadoval Pokorný. Nejprve v 72.min., po faulu na Freiwalda poblíř rohového praporku, poslal střílený přízemní centr na bližší tyč, kam si naběhl Marek PERNICA a tečí usměrnil míč do sítě hostů počtvrté - 4:1. Skóre zápasu pak po úniku Majera po pravé straně a jeho přesné přihrávce uzavřel Martin POKORNÝ - 5:1.