1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

17. kolo , 15. dubna 2012, FK Blansko B - Olešnice

FK Blansko B

1:1

Olešnice

Poločas: 0:1
Branky: Freiwald - Boček

Obraz hry byl téměř po celou dobu utkání stejný. Hosté, zatažení do obranného bloku, celkem s přehledem odolávali územní převaze domácích, kteří sice měli častěji míč na svých kopačkách, ale do vyložených brankových příležitostí se nedostávali.

V 8.min. sice vypadala slibně situace po volném přímém kopu, který zahrával Pokorný a na centrovaný míč si velmi dobře naběhl Pernica, který sice míč hlavou nezasáhl, ale zmátl hostujícího brankáře natolik, že i jemu míč propadl, před brankovou čárou jej ale stačil jeden z obránců odehrát do bezpečí. Nečasovu střelu z hranice šestnáctky pak nadvakrát zkrotil brankář hostů a štěstí při něm stálo ve 21. min., kdy po faulu na Nečase zahrával Pokorný volný přímý kop a technickou střelou trefil pravou tyč olešnické branky. Míč se od tyče odrazil přímo do náruče v tu chvíli zkamenělého brankáře. Poslední náznak šance domácích byl k vidění ve 29. min., kdy po dalším přímém kopu Pokorného prodloužil centrovaný míč hlavou Pernica do prostoru, kam nabíhal Juránek, který ale ze dvou metrů hlavou poslal míč neomylně do náruče stojícího brankáře.

Ve 33. min. se konečně blanenským podařilo dostat míč do branky. Bohužel, do té vlastní. Centrovaný míč do pokutového území odehrál hlavou Kopecký na půlkruh před velkým vápnem, kde byl neobsazený hráč hostů a jeho střela směřovala k levé tyči odkryté blanenské branky. Možná by byla gólová, protože Suchý se přemísťoval a měl to dost daleko. Míč však, ve snaze odhlavičkovat, zasáhl Cupal tak nešťastně, že skončil v šibenici u pravé tyčky a rozhodčí vedoucí branku hostů připsal Bočkovi.

Do druhého poločasu tak nastupovala mužstva za stavu 0:1. Od úvodního hvizdu rozhodčího ve druhé půli zvýšili domácí aktivitu, zatlačili hosty na jejich polovinu a výsledkem byla už ve 47. min. vyrovnávací branka, kterou po ideálním centru Juránka zleva hlavičkou přesně k tyči vstřelil FREIWALD - 1:1.

Tlak domácích byl ale bezzubý a asi od 60. minuty se hosté dostali do několika rychlých protiútoků, ale ani oni se nedostali k přímému ohrožení Suchého branky, když nejnebezpečnější situací byla hlavička nejlepšího olešnického hráče Kudy těsně nad branku. Trenér Sedláček pak provedl dvojí střídání, nejprve Vašáka nahradil Matuška a poté Majera Antal.

Do konce utkání trvala územní převaha domácích, ale bez efektu. Naopak v samém závěru se hostům podařilo několik brejků do otevřené obrany a v nastaveném čase mohli dokonce získat tři body. To nejprve po faulu na Matušku na hranici velkého vápna ponechal hlavní rozhodčí takovou "výhodu", že z následného brejku šel olešnický útočník sám na Suchého, ten ale skvělým vyběhnutím a reflexivním zákrokem střelu vyrazil a dobíhající obránci pak situaci zvládli. Utkání tak skončilo remízou, která byla pro hosty sice šťastná, ale s ohledem na celkový průběh zápasu byla oboustranně zasloužená.