1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

20. kolo , 6. května 2012, FK Blansko B - Sokol Skalice nad Svitavou

FK Blansko B

7:1

Sokol Skalice nad Svitavou

Poločas: 2:1
Branky: Pokorný 2, Nečas, Freiwald, Vašák, Paděra, Matuška - Bílek

Už ve 2. min. po Rekově uklouznutí postupoval od půlící čáry na Švancaru hostující útočník, jehož střelu po zemi Švancara vytěsnil vedle branky na rohový kop. Na centrovaný míč od rohového praporku do malého vápna nereagoval nikdo z obránců, takže neobsazený hostující hráč Bílek snadno hlavou otevřel brankový účet – 0:1. Ze strany hostů to ale bylo vlastně vše, co v Blansku předvedli.

Ve 4. min. po vydařeném centru Klügla hlavičkoval jen těsně vedle Freiwald. V 8. min. se pro dlouhý nákop vracel z ofsajdového postavení Pokorný, hlavní rozhodčí však nereagoval na správnou a včasnou signalizaci pomezního, snad ponechával „výhodu“ hostům, kteří míč získali, jenže o něj vzápětí přišli, následovala znovu přihrávka na Pokorného, tentokrát bylo vše v pořádku a Pokorný technickou střelou z 20 metrů orazítkoval tyč. K odraženému míči se jako první dostal NEČAS a do odkryté branky vyrovnal – 1:1.

Hra se pak až do konce poločasu odehrávala většinou na polovině hostů a k vidění byla jedna zahozená branková příležitost za druhou. Ve 21. min. hlavičkoval po centru zprava na zadní tyči zcela osamocený Freiwald, bohužel míč se od břevna odrazil za branku. Ve 23. min. z dobrých 25 metrů tvrdě vystřelil Vašák a dráhu míče změnil POKORNÝ, takže hostující gólman se mohl jen podívat a jít lovit míč ze sítě – 2:1.

Do konce poločasu se už skóre nezměnilo, i když stoprocentní brankové příležitosti k vidění byly. Ve 25.minutě prošel obranou hostů individuálně Majer a předložil míč Freiwaldovi, který z 10 metrů přestřelil, další tutovku měl Freiwald ve 31. min., když šel sám proti vybíhajícímu brankáři, dobře jej přeloboval, současně ale taky minul branku. Ve 38. min. pronikl obranou před brankáře Pokorný, ale z deseti metrů trefil neomylně náruč stojícího brankáře. Trápení prvního poločasu pak ukončily dva navlas stejné střelecké pokusy Nečase zhruba z 20 metrů, ve 39. min. a 41. min., oba skončily nad bránou hostů.

Do druhého poločasu vystřídal nevýrazného a nedůrazného Juránka Antal, obraz hry se ale nezměnil, pokračovala naše výrazná herní a územní převaha. Skóre se mohlo a mělo měnit v 50. min., kdy po faulu na nečase zahrával Pokorný volný přímý kop. Jeho tvrdou střelu brankář vyrazil, dokázal vyrazit i Vašákovu dorážku a závěrečný slabý pokus Majera chytil.

Stav se tak měnil až v 62. min., kdy po dalším faulu zahrával volný přímý kop Klügl, jeho centrovaný míč dokázal brankář hostů vyboxovat, ale pouze před pokutové území k VAŠÁKOVI, který jej technickým obloučkem posla přes všechny hráče do sítě – 3:1. Střelec branky Vašák pak byl v 65. min. vystřídán Matuškou.

V 66. min. našel dlouhým pasem přes polovinu hřiště Rek nabíhajícího Majera, který se na brankové čáře uvolnil přes obránce a podobně jako v první půli předložil míč do tutovky FREIWALDOVI a ten už byl úspěšný – 4:1.

V 78. min. nahradil Klügla Paděra a v poslední desetiminutovce to byli všichni tři náhradníci, kteří měli největší podíl na konečném skóre. Nejprve v 83. min. poslal Paděra dlouhý pas podél postranní čáry na nabíhajícího Matušku, který míč u rohového praporku dostihl, počkal na dobíhajícího Freiwalda a přistrčil mu míč do pokutového území. Freiwald zatáhl míč k brankové čáře a přesnou zpětnou přihrávkou nabídl branku dalšímu nabíhajícímu spoluhráč. Tím právě PADĚRA, který celou akci zakládal a přesnou střelou po zemi zvýšil – 5:1. V 87. min. byl v pokutovém území faulován Antal, rozhodčí sice nejprve ponechal jakousi divnou „výhodu“, ale nakonec hru přerušil a nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil POKORNÝ – 6:1. Rezignovaní hostů pak ještě v 88. min. faulovali u rohového praporku Antala, z volného přímého kopu poslal Pokorný nevydařený přetažený centr, naštěstí do míst, kde jej zpracoval a hned centrem vrátil do pokutového území Majer. Na hranici brankového území stál neobsazený, a objektivně je třeba uznat, že v ofsajdu, MATUŠKA, který skóre zápasu uzavřel – 7:1.