1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

23. kolo , 27. května 2012, Sokol Drnovice - FK Blansko B

Sokol Drnovice

4:6

FK Blansko B

Poločas: 2:3
Branky: Pokorný 2, Klügl, Pernica, Majer, Matuška

K utkání 23. kola okresního přeboru zajížděl B tým do Drnovic u Lysic s vědomím, že soupeř hodně branek dává, ale také hodně branek inkasuje. Navíc Drnovice měly impozantní vstup do jarní části, když pět zápasů v řadě vyhrály. V minulém kole pak dokázaly zvítězit v Olešnici. K dispozici nebyl Andrej Rek, naopak z kádru A týmu po pauze v minulém kole vypomohl Marek Pernica, a tradičně ve středu obrany odvedl výborný výkon.

Vstup do utkání vyšel našim hráčům výborně, už ve 2. min. prošel obranou do pokutového území Freiwald a místo střely z těžkého úhlu servíroval ideální přihrávku podél branky na nabíhajícího Matušku, před který špičkou kopačky ve skluzu dokázal míč vypíchnout na roh domácí obránce. Ve 4. min. jen těsně minula domácí branku přízemní střela Nečase. V 7. min. byl faulován v prostoru před střídačkami Pernica, z nařízeného volného přímého kopu poslal centrovaný míč Pokorný, domácí obránci nedokázali míč odvrátit, takže propadl ke KLÜGLOVI a ten s přehledem z hranice malého vápna otevřel skóre - 0:1. Ve 12. min. bylo srovnáno, když na centrovaný míč z rohového kopu naskočil neobsazený hráč domácích a hlavou vyrovnal - 1:1. Domácí se nijak nezdržovali mezihrou a neustále zkoušeli dlouhými pasy hledat dvojici útočníků, a protože našim hráčům nevycházely kombinace a přicházely zbytečné ztráty míče, dostávali se domácí poměrně často do brejkových úniků. Jeden takový hasil v 18. min. na poslední chvíli Pernica, jenže následovala série tří rohových kopů, když naši hráči nedokázali míč odehrát a po tom třetím rohu přišla střela z voleje z hranice šestnáctky a domácí se ujali vedení - 2:1. Vyrovnáno bylo hned po rozehrání, když míč si zpracoval mezi stopery Matuška a předložil jej k levačce Martinu POKORNÉMU a ten střelou k tyči vyrovnal - 2:2.

Ve 30. min. musel ze hry odstoupit Juránek, který si po běžném hlavičkovém souboji při dopadu poranil rameno, od 32. min. do hry nastoupil Vašák. Domácí mohli jít do vedení ve 35. min., kdy po dalším pasu za obranu reklamovali naši hráči ofsajd místo toho, aby hráli, takže domácí hráč postupoval na Švancaru zcela osamoceně, naštěstí jeho tvrdá střela minula branku, při obdobné situaci ve 37. min. už obránci dokázali hráče soupeře s míčem vytlačit ze střeleckého úhlu. Jednoduchá hra domácích nám evidentně dělala v defenzivě velké problémy.

Jenže, jak to ve fotbale bývá, gól padl na druhé straně. Ve 39. min. po Pokorného rohovém kopu sice domácí obrana míč odvrátila, ale Nečas míč získal a hned poslal k lajně Pokornému, jehož přesný centr poslal hlavou nechytatelně k tyči PERNICA - 2:3. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin.

Do druhého poločasu provedl trenér Sedláček změnu v rozestavení, když si místa v útočné dvojici a na pravé straně zálohy vyměnili Majer s Matuškou. A byl to Majer, který už ve 47. min. nebezpečně střílel po zemi, těsně vedle domácí branky. První branka druhé půle padla v 65. min., když Matuška zatáhl míč k rohovému praporku, obešel bránícího hráče a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího MAJERA a ten bez přípravy tvrdě k tyči zvýšil - 2:4.

Parádní akci předvedl Majer v 70. min., když nejprve získal míč na půlící čáře, podél levé postranní čáry prošel postupně přes tři domácí hráče a akci zakončil ideální přihrávkou nabíhajícímu POKORNÉMU - 2:5.

Snížit mohli domácí v 72. min. ale hráči postupujícímu na Švancaru sebral Karel míč skvěle přímo z kopaček.

To byla tutovka - za stavu 3:5 by zápas mohl být ještě velmi zajímavý!

Jenže nejprve v 75. min. provedl trenér Sedláček střídání, když za Pokorného, který v sobotu pomáhal oslabenému A týmu, naskočil do hry Antal a prohodil si místa na krajích zálohy s Matuškou, a pak v 78. min. zřejmě rozhodl zápas po individuálním průniku v tu chvíli statickou domácí obranou MATUŠKA a s jistotou skóroval - 2:6.

V posledních deseti minutách se utkání mohlo v klidu dohrávat, jenže oba soupeři se snažili o ofenzivní hru. V našem dresu to byl především Freiwald, na jehož úniky domácí nestačili, jenže chybělo buď přesné zakončení nebo přesná finální přihrávka. Největší šanci Tiborovi zlikvidoval domácí brankář, když v 84. min. konečky prstů vytáhnul na roh dobrou střelou k pravé tyči, v 87. min. Freiwalda střídal Rajtšlegr.

Domácí nesložili zbraně ani za stavu 2:6 a také díky chybám našich hráčů se jim podařilo ještě rozdíl ve skóre alespoň snížit. Nejprve po dalším průniku středem obrany fauloval Kopecký a z nařízené penalty domácí snížili na 3:6. V 90. min. pak Kopecký místo přihrávce na jistotu Švancarovi volil zcela zbytečnou kličku, přišel o míč a dva domácí hráči svoji akci sami proti Švancarovi s přehledem proměnili a uzavřeli tak na konečných 4:6.

Vzhledem k porážce Sloupu v Boskovicích se tak po 23. kole B týmu na prvním místě tabulky osamostatnilo a na Sloup získalo tři kola před koncem tříbodový náskok

A dovolím si tvrdit, že Drnovice s dnešním výkonem nejsou bez šance uspět ve Sloupu, takže o vítězi okresního přeboru by mohlo být rozhodnuto už v příštím kole. Tedy pokud hráči v domácím prostředí proti Vysočanům nezopakují výkon z utkání proti Boskovicím.