1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

2. kolo , 18. srpna 2012, FK Blansko B - FC Čebín

FK Blansko B

4:2

FC Čebín

Poločas: 2:2
Branky: 42. a 81. Pokorný, 25. vlastní, 88. Matuška

V prvním domácím utkání nové sezóny zavítal na naše hřiště tým Čebína, ještě minulý rok hrající 1.A třídu. Někteří hráči si mohli soupeře „osahat“ v Jihomoravském poháru před 14 dny.

Úvodní minuty přinesly oboustranně opatrný fotbal, nikdo nechtěl inkasovat první. Branková příležitost se zrodila okolo 15. minuty, kdy míč propadl hostující obranou, naběhnuvší Honza Matuška si na centr naběhl a zkusil štěstí pohotovou střelou, která skončila na brankové konstrukci.

Čebín po většinu času hrál ze zataženého bloku a jednoduchou, ale účinnou hrou, se postupem času dostával přes naši obranu. Při jedné takové akci se musel zaskvět Suchý, podrážkou své kopačky vyrazil střelu na roh. Ve 25. minutě po faulu na Freiwalda byl zahrán přímý volný kop. Exekutor Martin Pokorný poslal střílený centr do hostujícího pokutového území a jeden z jejich obránců si míč, ve snaze odhlavičkovat ho do bezpečí, srazil do brány – 1:0. Vedení jako by naše mužstvo uspokojilo, a tak se začali činit hosté. Zvýšili pohyb a těžili také z našich nepřesností. Ve 31. minutě se zrodilo vyrovnání. Hostující záložník odcentroval z pravé strany na svého spoluhráče, který neatakován usměrnil svou hlavičku k pravé tyči Suchého svatyně – 1:1.

Ve 37. minutě se již hosté ujali vedení. Po neúspěšné ofsaidové pasti se dostal do úniku čebínský hrot. Stejně jako v Kohoutovicích byl Suchý překonán nechytatelným lobem – 1:2. Radost z vedení netrvala dlouho. Před pokutovým územím byl faulován rychlonohý Honza Sedláček a Martin Pokorný se z nařízeného trestného kopu opět nemýlil. Podél zdi a s pomocí tyče překonal hostujícího golmana – 2:2. Za tohoto stavu také první poločas skončil.

Do druhé půle vstupovali obě mužstva s tím, že chtějí přetáhnout vítězství na svou stranu. Zpočátku se tohoto plánu lépe ujali hosté. Vytvořili si tlak a několik nadějných standardních příležitostí, ale žádnou z nich nedokázali zúročit. Aby se hra domácích oživila, přichystal trenér Radek Sedláček střídání. V 60. minutě byl stažen Honza Sedláček a nahradil ho Michal Beneš. Ten od vběhnutí na plac hýřil aktivitou.

Až do 81. minuty si ani jeden celek nedokázal vyprodukovat výraznější brankovou příležitost a pomalu se schylovalo k remízovému výsledku. To ovšem rezolutně odmítnul Martin Pokorný. Postupnou kombinací míč doputoval až k jeho „střílkám“. Umístěnou střelou k tyči navýšily skore na 3:2. Čebín vrhnul všechny síly do útoku a obranu nechal pootevřenou. A tak se do samostatného nájezdu téměř z poloviny hřiště dostal Honza Matuška. Při zakončení zachoval chladnou hlavu a razantní křižnou střelou k tyči stanovil konečný výsledek utkání na 4:2.