1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

8. kolo , 29. září 2012, FK Blansko B - FK Černá Hora

FK Blansko B

0:2

FK Černá Hora

Poločas: 0:2
Branky: L. Němec, Čepa

Sestavy

Šmerda - Paděra, Rek, Klimeš, Kopecký (5. Juránek) - Sedláček (70. Rajtšlégr), Matuška, Nečas (C), Antal (62. Zavoral) - Freiwald, Majer
Trenér: Radek Sedláček

Zouhar - Šebek, Širůček (C), Tatíček, Němec, Menoušek, Čech, Mazal, Koupý, Flígl, Čepa
Na střídání: Honsnejman, Peša, Kapoun, Stejskal Pavel, Stejskal Petr
Trenér: Antonín Mazal

V 8. kole přivítal B tým FK Blansko na svém hřišti mužstvo Černé Hory, které táhne trio Němec, Čepa a hrající trenér Mazal.

Již ve 2. minutě si hosté vypracovali brankovou příležitost, kdy centr z levé strany mířil na neobsazeného hráče v malém vápně, naštěstí Rek míč jemně tečoval, a tak útočící hráč ve slibné šanci selhal. V 5. minutě musel pro zranění opustit hřiště Kopecký, kterého nahradil Juránek. Poté se kormidla sice ujali domácí, ale nedokázali ohrozit branku. Názorně to demonstroval Freiwald, když z pravé strany se mu míč snesl na pravou nohu, rána z voleje ale skončila vysoko nad.

A tak přišel trest v podobě inkasované branky. Probíhala 15. minuta utkání. Hraniční souboj Reka s Němcem sudí posoudil jako dovolený, tak že mohl Němec postupovat samostatně na Šmerdu. Němec si poradil mazácky, položil si gólmana a bez problémů zasunul míč za brankovou čáru – 0:1.

Domácí, i když se zadarmo dostali do několika šancí, které jim nepřesnými přihrávkami darovala obrana Černé Hory, se buď utopili v kličkách nebo zakončení postrádalo přesnost i razanci.

Ve 27. minutě pokoušel štěstí z přímého kopu Paděra, jeho střelu vyboxoval hostující gólman do bezpečí. O pět minut později po nepřesné rozehrávce ve středu hřiště přišli naši hráči o míč, do rozevřené obrany se vyřítil Čepa a s trochou štěstí procedil míč za Šmerdova záda – 0:2.

O snížení nepříznivého stavu se snažil z přímého kopu Juránek, jeho střela z rohu velkého vápna měla kvalitní parametry, Zouhar výborným zákrokem svůj tým podržel.

I když domácí chtěli ve druhé půli stáhnout dvoubrankové manko, tak si svým výkonem nedokázali vypracovat střelecké příležitosti.

Hosté zatáhli obranný blok do hloubi pole a čekali na protiútoky na dva zkušené útočníky, Mazala s Němcem. V 70. minutě měl branku na hlavě Matuška. jeho razantní hlavička ale mířila přesně do středu branky, kde stál Zouhar. V 74. minutě se mezi několika hráči proháčkoval k zakončení Nečas, ale ani jeho střela nemířila mezi tři tyče.

Dobývání hostující branky nebylo úspěšné, takže stav prvního poločasu vydržel až do konečného hvizdu rozhodčího.

FK Blansko B tedy doma nepotvrdilo výhru z minulého kola v Rousínově a padlo podruhé za sebou na domácím hřišti. V příštím kole zajíždí Blanenští na horkou půdu do Lipovce, utkání se hraje v sobotu od 15:30.