1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

5. kolo , 19. září 2009, FK Blansko - FC Veselí nad Moravou

FK Blansko

2:0

FC Veselí nad Moravou

Poločas: 0:0
Branky: Kratochvíl, M. Zouhar

Sestavy

Filip POKORNÝ - Martin ŠEBELA - Martin ŠEBELA, Ondřej BLAŽEK (96), Michal SKOUPÝ, Ondřej BLAŽEK (95) - Radim ŠAFAŘÍK, Michal ZOUHAR, Jakub MANDA (C), Tomáš GRACIAS - Jiří KRATOCHVÍL, Milan BRICHTA Náhradníci: Michal ŠMERDA, Václav FOLER, Pavel SOUČEK, Jiří MAŇOUŠEK a Vít ZEMACH Trenér: Petr STUPKA

není

Do třetího soutěžního utkání na domácím hřišti vstoupili starší žáci velmi aktivně, v průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili stálou územní převahu, soupeř však hrál v obraně velmi soustředěně a s výjimkou 12. min., kdy se dostal sám před hostujícího brankáře Michal ZOUHAR, ale ve vyložené brankové příležitosti neuspěl, jsme si nedokázali vytvořit další brankovou příležitost a pouze kapitán Jakub MANDA ve 24. a 29. min. zaměstnal hostujícího brankáře střelami z dálky, se kterými si ale bez problémů poradil. Hosté se na naši polovinu dostali pouze sporadicky a za celý poločas ani jednou naši branku neohrozili.

Naše územní převaha pokračovala i ve druhém poločasu, ale byla stejně neefektivní, jako v první půli. Ve 44. min. se k první střele na naši branku dostali hosté, ale Filip POKORNÝ v brance si s míčem s přehledem poradil. Ve 49. minutě se našim hráčům podařila nejhezčí akce zápasu, když Milan BRICHTA si podél pravé postranní čáry narazil s Radimem ŠAFAŘÍKEM a zatáhl míč až k brankové čáře, odkud přesnou přihrávkou našel Jirku KRATOCHVÍLA a ten s přehledem vstřelil první gól zápasu - 1:0. V 50. min. vystřídal Tomáše GRACIASE na levém okraji zálohy Václav FOLER. V 56. min. po jedné z mála akcí hostů na naší polovině se do brejku od půlící čáry dostal Michal ZOUHAR, ale stejně jasko v první půli sám před brankářem neuspěl. V 57. min. vystřídal Martina ŠEBELU na pravém okraji obrany Vít ZEMACH a v 62. min. nahradil Milana BRICHTU v útoku Pavel SOUČEK. V 63. min. se našim hráčům vydařila další kombinace po pravé straně, kde po spolupráci Radima ŠAFAŘÍKA a Jirky KRATOCHVÍLA se dostal míč k Michalu ZOUHAROVI a ten svoji třetí šanci v utkání konečně s klidem proměnil - 2:0. V 69. min. ještě v útoku nahradil Jirku KRATOCHVÍLA Jiří MAŇOUŠEK a tečku za utkáním udělal Filip POKORNÝ, který těsně před závěrečným hvizdem kryl střelu z volného přímého kopu, které směřovala k tyči naší branky.

První utkání v soutěži, ve kterém jsme byli po celý zápas jednoznačně lepším mužstvem a nakonec se nám podařilo herní převahu vyjádřit také brankově. Pokud předvedený výkon zopakujeme také v příštím kole ve Znojmě, neměli bychom být bez šance na dobrý výsledek a případně také na nějaký bodový zisk.