1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

3. kolo , 8. září 2012, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

1:0

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 0:0
Branka: D. Zmeko

V dalším utkání na domácím hřišti nás čekal tradiční soupeř, tým Bystrce. Vzájemná utkání bývají hodně vyrovnaná a i tentokrát nás nečekal jednoduchý zápas, zvláště když hosté nastoupily takřka s kompletním ročníkem 98.

Od úvodu utkání se hrál spíše bojovný fotbal plný osobních soubojů a také řady nepřesností. Po většinu času se hrálo uprostřed hřiště. Ani jedno mužstvo si nevytvořilo výraznější brankovou příležitost. Za zmínku snad stojí pouze nastřelené břevno naší brány po jednom z rohových kopů hostí.

Do druhého poločasu se trenéři rozhodli zamíchat se sestavou. Borka vysunuli na hrot ke Zmekovi a kapitán Študent měl vše dirigovat ze středu zálohy. Tato změna hned přinesla ovoce, když ve 37. minutě vysunul Študent Zmeka a ten na dvakrát překonal hostujícího brankáře – 1:0!

A pro hosty mohlo být ještě hůř. Opět Zmeko postupoval sám na bránu, hostující brankář ho zastavil jen za cenu „likvidačního“ faulu, po kterém měla následovat červená karta. K údivu všech přítomných rozhodčí vytáhl pouze kartu žlutou!! Při tomto faulu se navíc Zmeko zranil … Z nařízeného přímého kopu pak Študent trefil spojnici břevna a tyče a dobíhajícímu Borkovi se odražený míč nepodařilo do brány dorazit. Pak sice hosté na chvilku přidali na důrazu a zatlačili naše hráče k brankovému území, ale vážnější příležitost si nevypracovali. Utkání vrátilo do „zaběhlého“ režimu, bez vážnější šance na obou stranách. V samotném závěru opět Študent prověřil z přímého kopu brankáře hostí, který jen s problémy vytlačil míč na roh.

Utkání nebylo pro oko diváka příliš atraktivní, bylo plné nepřesností na obou stranách a prakticky bez brankových příležitostí. O to je cennější, že ho kluci dokázali vyhrát a asi po zásluze si připsat další tři body do tabulky. Oproti utkání na Zbrojovce kluci opět bojovali a tak je toto vítězství zásluhou celého týmu, který opět skvěle dirigoval kapitán Študent. Nyní je potřeba tento výkon zopakovat i v dalším utkání v Tišnově, který je zatím bez bodového zisku.