1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - První ostrý test čeká dnes od 17:00 fotbalisty A týmu FK Blansko. Staronový účastník Moravskoslezské divize, skupiny D se v rámci předkola MOL Cupu představí na půdě jejího loňského nováčka, celku FC Spartak Velká Bíteš.
Blanenští fotbalisté mají za sebou první týden letní přípravy. A ten byl pro ně specifický. Dvě tréninkové jednotky totiž absolvovali pod vedením nového trenéra Martina Maši, další dvě pod taktovkou trenéra dorostu Zdeňka Veselého, když si nový lodivod blanenské lavičky plní rodinné povinnosti. „Už při jednání o mém příchodu do Blanska jsme s panem Crhou řešili moji dlouhodobě plánovanou dovolenou a vyšel mi vstříc. Jsem rád, že Zdeněk Veselý mě zastoupí, protože je to člověk z místního prostředí. Dorost by měl být s A týmem částečně propojený, takže tento krok určitě dává smysl. Ve druhé polovině příštího týdne už se pak znovu zapojím do tréninkového procesu,“ ozřejmil Martin Maša.

Blansko se tak v prvním utkání sezóny 2017/2018 představí pod vedením úspěšného kouče, který v minulém soutěžním ročníku dovedl k zisku divizního titulu starší i mladší dorostence a v anketě Fotbalista roku byl zástupci okresních klubů zvolen Trenérem roku. Více zde: odkaz Vzhledem k aktuálnímu stavu kádru, kdy někteří hráči změnili působiště a zdravotní stav zatím nedovoluje nastoupit trojici Gromský, Kratochvíl, Chloupek, trenér Veselý využije služeb několika svých svěřenců z dorostu. Premiéru v blanenském dresu si odbudou také dva nově příchozí hráči - brankář David Záleský (přestup z FC Zbrojovka Brno) a záložník Lukáš Závodný (přestup z 1. SK Prostějov), jejichž příchody byly administrativně dořešeny v tomto týdnu. V základní sestavě se chystá i jedno překvapení, o kterém prozradíme pouze to, že již tento hráč v minulosti blanenský dres oblékal a to i za éry před spojením klubů Metra a ČKD a jeho primárním úkolem je ofenziva.

Info o soupeři

Jak již bylo avizováno, celek Velké Bíteše je loňským nováčkem Moravskoslezské divize, skupiny D. V sezóně 2016/2017 obsadili svěřenci trenéra Květoslava Havránka 12. místo se ziskem 32 bodů - bilance 10 vítězství, 2 remízy, 18 porážek, skóre 43:55. Nejvíce branek, konkrétně devět, do soupeřových sítí nasázeli útočníci Radek Valsa, Jan Pohl. O jednu branku méně vstřelil záložník Jiří Chlup, který má za sebou působení v dorostu a B mužstvu Vysočiny Jihlava. Posléze působil šest a půl roku v HFK Třebíč a to i pod vedením ex-blanenského trenéra Petra Vašíčka. Zajímavostí je, že v roce 2010 došla Třebíč pod jeho vedením do 3. kola tehdejšího Ondrášovka Cupu, kde na domácím trávníku prohrála s prvoligovými Teplicemi 1:2 a jediným střelcem domácích byl právě Jiří Chlup. Ten do Velké Bíteše zamířil na přestup v létě roku 2015.

Rozpis a výsledky MOL Cupu

http://www.molcup.cz/vysledky?id_stage=1

Oficiální web MOL Cupu

http://www.molcup.cz/
MOL Cup 2017/2018 - předkolo
FC Spartak Velká Bíteš - FK Blansko
Neděle 16. 7. 2017, 17:00
stadion FC Spartak Velká Bíteš

Rozhodčí: Černý - Zaplatilová, Gasnárek

Online změny stavu

http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-07-16/id/209019