1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Když mi Boris před časem nabídl, že bych mohl na klubových stránkách mít s tatíkem sekci, kde bychom čas od času napsali svoje názory, uvítal jsem to. Krom FK Blansko jsem totiž i fanouškem Arsenalu a na jeho českých stránkách funguje podobný fanouškovský blog (Hans‘ Diary), který je dle mého mínění velmi kvalitní. Proto se budu snažit jeho standardu přiblížit.

V následujících řádcích a dílech tedy očekávejte postřehy a názory z domácích zápasů a venkovních hřišť, občasné hodnocení výkonu hráčů a soupeřových fanoušků, případně komentáře k jinému zajímavému dění v klubu. Pokud byste zde očekávali nějaké odborné analýzy, budete zklamáni. Nejsme fotbaloví odborníci a ani si na ně nechceme hrát. Svoje postřehy se budeme snažit podávat trošku lehčí formou, která jak věřím bude bližší vám, běžným fotbalovým fanouškům.

V prvním díle bych se rád vrátil zpět a shrnul naše dosavadní působení v MSFL od začátku sezony až po první výhru v Ostravě.

Nevím jak vy, ale já jsem se startu MSFL nemohl dočkat. Už od okamžiku, kdy jsem zjistil, že se tato soutěž bude v Blansku opravdu hrát, jsem byl jako na trní. Bohužel ještě před startem soutěže dostalo naše fanouškovské duo těžkou ránu, když se taťka dostal do výboru klubu a nemohl tak kvůli organizačním povinnostem fandit se mnou při domácích zápasech. I tak jsem se ale už nemohl dočkat historicky prvního výkopu našeho týmu ve třetí nejvyšší soutěži.

Ten přišel dřív než jsem se nadál. Jak asi máme stále v živé paměti, první dva zápasy se vůbec nepovedly. Mrzelo to o to víc, že se oba hrály doma. Nikdo si nedělal iluze, že bychom v MSFL drtili soupeře stejně jako dřív, ale i tak to bylo celkem kruté vystřízlivění. Po spanilé jízdě Krajským přeborem a Divizí se těžko přijímal fakt, že vybojovat doma body bude v téhle soutěži pořádná dřina. Dle mého jsme v těchto zápasech zaplatili nováčkovskou daň. Soupeř na rozdíl od divizních týmů trestal každou naši chybu. Hráči se rozkoukávali a byli možná z nové soutěže nervózní. Trošku sebevědomí nám přidala remíza v Olomouci, která předznamenala zajímavý jev, že body budeme sbírat hlavně na hřištích soupeřů.

Bohužel pak přišel domácí výprask od Znojma a nešťastná prohra v poslední minutě ve Frýdku, která krom ztráty bodů znamenala i oslabení v podobě disciplinárních trestů pro realizační tým. Můžu vám říct, že tak zklamaný, jako po zápase ve Frýdku, jsem mnohokrát v životě nebyl. Skvělý bod z venku a koncentrovaný výkon celého mužstva vzal za své jen pár vteřin před koncem utkání a navíc se naše lavička zachovala opravdu ostudně. Ještě půl hodiny po utkáni jsem tomu pořád nemohl uvěřit. Jediným opravdu pozitivním dojmem ze zápasu tak ve mně zůstal díky skvělým domácím fanouškům. Oproti Olomouci, kde bylo asi sto lidí a atmosféra byla komorní, ve Frýdku přišlo na fotbal skoro patnáct set lidí, kteří navíc skutečně fandili. Když jsem viděl jak se celý stadion roztleskává před každou domácí standardkou, jen jsem tiše záviděl a přál si, aby to tak jednou vypadalo i v Blansku.

Následující zápas nám ukázal, jak dokáže být fotbal krásný a jak rychle se zklamání může změnit v euforii. Před odjezdem do Ostravy doufal ve tři body asi jen málokdo. O to větší byla naše radost po konečném hvizdu, když na tabuli svítilo skóre 1:3. První vítězství bylo opravdu opojné. Nedokážu vám ty pocity popsat, ale jsem moc rád, že sem u toho mohl být. Kluci poprvé ukázali, že v MSFL nejsou náhodou a já jsem konečně začal věřit, že bychom se přece jen mohli ve třetí lize udržet. Předvedli jsme tam skvělý útočný fotbal a myslím, že jsme tím domácí velmi zaskočili. Návštěva a atmosféra na hřišti ve Vřesině byla přibližně stejná jako v Olomouci, tzn. nic moc.

Tak to je prozatím všechno. Nevím jak vy, ale já nerad čtu na internetu příliš rozvláčné texty, takže to prozatím utnu zhruba v půlce. V dalším díle bychom se měli dostat až do současnosti.

Pokud vás to zaujalo a pokud byste rádi měli podobné zážitky, stačí málo. Zkuste na některém domácím zápase přijít za bubeníky a pomožte aspoň svými hlasivkami a potleskem našemu týmu k lepším výkonům. Uvidíte, že je to daleko zábavnější než jen potichu sledovat dění na hřišti. I já jsem se zpočátku trošku ostýchal, ale věřte mi, že si to zamilujete a pohltí vás to.

Taky doufám, že se vám moje prvotina líbila a že mi napíšete svoje dojmy do diskuze (budu se tam zjevovat pod přezdívkou “Gooner“), samozřejmě pište i v případě, že naopak nejste spokojeni. Jsem vždy otevřený konstruktivní kritice a zajímavým nápadům.

Na vaše komentáře a na vaši podporu během utkání se těší:

Pavel a Pavel Staří