1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B L A N S K O - Přesně za týden vyběhnou fotbalisté FK APOS Blansko k prvnímu mistrovskému utkání v novém ročníku divize skupiny D. Ještě předtím však čeká svěřence trenéra Vašíčka ostrá prověrka v podobě nedělního zápasu na půdě Dosty Bystrc.

Po vyřazení z poháru ČMFS se mohou naši borci již plně koncentrovat pouze na mistrovské zápasy. „Je sice škoda, že jsme vypadli, protože letos byla velká šance přivítat Most nebo Kladno. Na druhou stranu byla Břeclav velmi kvalitní prověrkou, která nám ukázala na čem je ještě potřeba zapracovat,“ nachází i přes porážku pozitiva asistent Tomáš Šenk.

Zda se základní sestava pro první kolo bude podobat té, která nastoupila v pohárovém zápase nejbližší rádce trenéra Vašíčka nevylučuje. Jedním dechem ale dodává, že variant připadá v úvahu hned několik. „Především v obraně a v záloze máme na výběr z několika možností. Hodně nám napoví nedělní generálka,“ vzhlíží k poslednímu přípravnému zápasu blanenský asistent.

Vyřešit musí trenér Vašíček především absenci Martina Sehnala, který má od přátelského utkání s Brnem B pochroumaný kotník a do nedělního zápasu tak s jistotou nezasáhne. „S Martinem jsme mluvili při pohárovém utkání a nevypadalo to dobře. Uvidíme, jestli se mu během příštího týdne podaří zranění vyléčit. Všichni dobře ví, jak je v útočně fázi silný. Na druhou stranu kdyby nebyl pro první zápas k dispozici, máme v kádru hráče, kteří mohou jeho post zaujmout,“ nepropadá panice Tomáš Šenk. Pro úvod soutěže nebude k dispozici také obránce Martin Klimeš, který by měl v nejbližších dnech po problémech s kolenem začít s tréninkem. Naplno už naopak trénují záložníci Farník a Dvořáček.

S A týmem se letos připravovali také hráči, kteří v loňské sezóně nastupovali za starší dorost a přešli do mužské kategorie. Z trojice Tomáš Antal, Michal Rybář a Ondřej Kuda si trenér Vašíček ponechal v kádru posledně jmenovaného, který v blanenském týmu hostuje z Olešnice. „Ondra v přípravě velice dobře pracoval. Věřím, že až se dostatečně adaptuje na mužský fotbal a získá zkušenosti, mohl by se stát členem základní sestavy,“ poukazuje na schopnosti talentovaného stopera Tomáš Šenk.

A jak je tým nabuzen na start soutěže? „Tento týden jsme naběhli na obvyklý tréninkový cyklus, který praktikujeme během sezóny. Na klucích se prozatím blížící se začátek soutěže příliš neprojevuje. Určitě to přijde v průběhu příštího týdne. Zdravá nervozita je na místě jak u hráčů, tak i u nás v realizačním týmu. Víme, co se od nás očekává. Tak už jen aby to konečně začalo,“ těší se na sezónu Tomáš Šenk.


Generálka na nový ročník divize D
neděle 2. 8. v 19:00
FC Dosta Bystrc - FK APOS Blansko

Předpokládaná sestava:
Slanina - Hájek, Španěl, Novotný, Pokorný - Bubeníček, Kleveta, Janíček, Bednář - Němec - Traxl


Náhradníci: Šíp, Farník, Dvořáček, Kuda, Nečas, Pernica, Švancara


Absence: Sehnal, Klimeš