1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
H o d o n í n / B l a n s k o - I když se blanenští útočníci gólově prosazují a svoji hrou jsou nebezpečím pro obrany soupeřů, nejlepším střelcem Blanska je obránce David Müller. Ve středečním utkání v Líšni sice nešťastně skóroval do vlastní branky, v Hodoníně si však spravil chuť.
Na těžkém terénu je získaný bod cenný.

Určitě. Úvod utkání hodně ovlivnila penalta, která 100% nebyla. To nás trošku zaskočilo. Pak jsme se zvedli. Na těžkém terénu se hrál hodně bojovný zápas. Myslím si, že nakonec ten bod, který se nám podařilo získat, je hodně dobrý.

Jak jsi viděl tvoji čtvrtou branku v sezóně? Dobře tě našel centrem Jan Pospíšil.

Honza kope standardky opravdu dobře. Dokáže mě často najít. Teď jsem si naběhl na zadní tyč a šel jsem do toho natvrdo s cílem dát gól. To se podařilo, takže paráda.

V poločase bylo cítit, že vás křivda z úvodu utkání nabudila. Ve druhém poločase jste byli mnohem aktivnější…

Burcovali jsme se s cílem výsledek zvrátit. Myslím si, že ve druhém poločase jsme byli mnohem lepší hlavně herně. Hodonín tam sice několik náznaků šancí měl, ale podařilo se nám je vyřešit, nebo nás podržel David Juran. To vyrovnání jsme si zasloužili.

Co jsi říkal na terén, který připomínal spíše oraniště?

Na takovém hřišti jsem ještě nehrál. Myslím si, že by kvalita hřiště měla odpovídat tomu, že se hraje v divizi. Ve středu pole nemělo cenu vůbec kombinovat, protože to bylo bahniště, ale porvali jsme se s tím nakonec dobře.

Z anglického týdne jste vytěžili pět bodů, s čímž panuje určitě spokojenost.

Spokojeni jsme. Škoda, že jsme nedotáhli do vítězného konce zápas v Líšni. Bohužel takový je někdy fotbal. Ze tří utkání jsme hráli dvakrát venku a neprohráli jsme. Z tohoto pohledu je pět získaných bodů hodně dobrých.

V posledních třech utkáních jsi nastoupil na postu stopera po boku Josefa Mašky. Jak ti spolupráce vyhovuje? Inkasovali jste pouze dvakrát.

S Pepou se mi hraje určitě dobře. Je to starší, zkušený hráč, který toho má hodně za sebou. Celou obranu diriguje velmi dobře, takže i mně se s ním hraje dobře. Zatím to v defenzivě funguje. Věřím, že nám to vydrží co nejdéle.

Děkujeme za rozhovor.

Foto: Deník/Hynek Skoták