1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B o s k o v i c e / B l a n s k o - Vyrovnané utkání sehráli starší dorostenci FK Blansko pod vedením nového trenéra Jiřího Pokoje mladšího v rámci Artézia Cupu s lídrem 1.B třídy, skupiny A Rájcem-Jestřebí. Nadějnou remízu 2:2 však odmítl čtvrt hodiny před koncem zkušený Petr Crhák.
Artézia Cup 2014, UT Boskovice, 22.2.2014, 12:00
2FK Blansko st. dorost
Sestava:
1. poločas: Pokorný - Šebela, Brichta, O. Blažek, D. Keprt - Šafařík, Kratochvíl, M. Zouhar, Jabůrek - P. Souček (32. Semchuk) - Beránek
2. poločas: M. Šmerda - D. Keprt, Šebela, O. Blažek, Machorek - R. Keprt, Kratochvíl, M. Zouhar, Jabůrek - Semchuk, Beránek
střídali: Šíbl, Mareček
Trenér: Jiří Pokoj ml.
3FK MKZ Rájec-Jestřebí
Poločas: 1:1
Branky: 39. M. Zouhar, 57. Kratochvíl - 10. a 60. M. Hanskut, 74. Crhák

Komentář k zápasu

Starší dorostenci sehráli v rámci svého druhého utkání na Artézia Cupu pod vedením nového trenéra Jiřího Pokoje mladšího s lídrem 1.B třídy, skupiny A Rájcem-Jestřebí vyrovnanou partii. V dresu soupeře se představila čtveřice kmenových hráčů Blanska - Radim Farník, Martin Klimeš, Michal Hanskut a Jan Sedláček.

V prvním poločase se přesnějšími kombinacemi prezentovali dorostenci. Ti se již v 7. min. dostali k prvnímu zakončení, tečovaná střela Kratochvíla skončila rohovým kopem. Soupeř poprvé vážněji zahrozil v 10. min. a hned z toho byla branka. Po cenru Sedláčka se ve vápně míč dostal k Michalu Hanskutovi, který s pomocí tyče překonal brankáře Pokorného - 0:1.

V 21. min. se o odpověď snažil Beránek, kterého uličkou vybídl ke střele Kratochvíl, zakončení blanenského útočníka postrádalo větší razanci. Na druhé straně se ve 28. min. po nechtěném prodloužení nakopnutého míče Blažkem dostal k hlavičce Haskut, ale Pokorného nepřekvapil. V 31. min. byl po spolupráci s M. Zouharem faulován na hranici pokutového území P. Souček, který se při pádu zranil a musel být vystřídán Semchukem. Následný trestný kop Jabůrka přes zeď zkušený brankář Polák s námahou vyrazil na roh.

Ve 33. min. zaútočil z pozice levého obránce D. Keprt, posunul míč Kratochvílovi, následný pokus blanenského záložníka byl ztečován na roh. Zaslouženého vyrovnání se aktivně hrající dorostenci dočkali ve 39. minutě. D. Keprt z volného přímého kopu nacentroval do vápna, zde se odraženého míče zmocnil Michal Zouhar, který z otočky překonal Poláka - 1:1.

Do poločasu pak mohli Blanenští skóre otočit. Nejdříve po brejku svojice Beránek - Semchuk minul z hranice vápna branku Kratochvíl, který se zbavil obránce ukázkovou zasekávačkou. V 45. min. pak nepřesnou střelu D. Keprta hlavou tečoval Šafařík, ale mezi tři tyče se mu zamířit nepodařilo.

Po změně stran pokračovali svěřenci kouče Pokoje v aktivitě z první půle. V 54. min. zamotal obráncům soupeře hlavu R. Keprt, jeho následná střela z výhodné pozice však síť za Polákem nenapnula. To se povedlo až v 57. minutě. Na levé straně poslal Beránek míč pod sebe na Jabůrka, ten ho přiťukl Jiřímu Kratochvílovi, který ho uklidil k levé tyčce - 2:1. Rájec se ihned snažil o vyrovnání, což deklaroval v 59. min. střelou z trestného kopu Farník, Šmerda v brance Blanska byl připraven.

V 59. min. se soupeř již dočkal, to když centr Sedláčka uklidil do branky Michal Hanskut - 2:2. Skóre se mohlo následně opět měnit ve prospěch Blanska. V 65. min. postupoval na branku Rájce Beránek, brankáře Poláka se mu však ve vyložené šanci prostřelit nepodařilo. Obdobně se v 70. min. vedlo jeho parťákovi z útoku Semchukovi.

V 73. min. zlikvidoval Šmerda šanci Haskuta a vzápětí zachránilo blanenského brankáře od inkasování břevno. Remízový stav odmítl čtvrt hodiny před koncem zkušený forvard Petr Crhák, kterého se jinak blanenské obraně dařilo eliminovat, když si naběhl na přihrávku do šestnáctky a z druhého doteku skóroval - 2:3. Za dvě minuty pak prudkou střelu z voleje parádním zákrokem zneškodnil Šmerda.

V 78. min. Polák vyrazil ránu D. Keprta a vyrovnat se poté v 82. min. nepodařilo ani jeho bratrovi R. Keprtovi, jehož pokus olízl pravou tyč.

Fotogalerie z utkání

http://www.fkblansko.cz/fotogalerie...