1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ve středeční předehrávce 15. kola divize se fotbalistům FK Blansko nepodařilo navázat na vítězství v Mutěnicích a doma pouze remizovali s Polnou 1:1. Trenér Ludevít Grmela nebyl kromě výsledku spokojen ani s tempem utkání.
„Myslím si, že pro kluky, kteří chodí do práce, jsou tyto středeční zápasy dost nešťastné. Je to pro ně hodně náročné, ale není to samozřejmě omluva toho, co jsme předváděli na hřišti. Měli jsme spoustu ztrát, téměř zadarmo jsme soupeři odevzdávali míče a hráli nedůrazně. Celý zápas byl dle mého názoru pomalý a ospalý,“ hodnotil utkání trenér Grmela.

Jeho svěřenci v utkání opět brzy prohrávali. Dokázali však ještě v prvním poločase kontrovat, bohužel na další branky diváci na Údolní čekali marně. „V obou poločasech tam bylo pár pohledných akcí, kterým chybělo jistější zakončení. To je však málo. Pokud chceme soupeře dostat pod tlak, tak nesmíme ztrácet míče zadarmo. Bohužel ty míče soupeři odevzdáváme ve fázi, kdy nejsme v tlaku. Celé mužstvo navíc nebrání dobře a soupeř se dostává do rychlých brejků. V podstatě si o branky koledujeme a výsledek si sami hatíme. Není to tím, že by nás soupeř přehrával,“ pojmenovává nedostatky ve hře svého mužstva blanenský lodivod.

Blansko zatím sezónu odstartovalo v opačném gardu, než by si jeho příznivci přáli. Ze tří domácích utkání vytěžilo pouze dva body, venku ze stejného počtu duelů jich vybojovalo již sedm. „Pořád opakuji to stejné. Spoustou chyb soupeře pouštíme do tlaku a nás pak stojí hodně sil míč opět vybojovat. Musíme přesněji kombinovat, vytvořit si tlak a z něho pak přijdou šance. Venku tolik tvořit nemusíme, takže nám to více vyhovuje. Mrzí mě, že jsme zatím nepotěšili domácí příznivce. Částečně to může být i tím, jakým způsobem probíhala letní příprava. Do mužstva jsem přišel dva týdny před startem sezóny. Hráče v podstatě zkoušíme za pochodu a mužstvo si postupně sedá. Na to se však nemůžeme do nekonečna „vymlouvat“. Chyby musíme hledat sami v sobě. Pokud se nám nepodaří venkovní body potvrzovat doma, tak je to špatné,“ doplnil Ludevít Grmela.

Jeho svěřenci mají další šanci již zítra, kdy v rámci 6. kola divize D přivítají od 16:00 na stadionu na Údolní celek FK Pelhřimov.