1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ve stejný den, jako se sešla většina prvoligových týmů, zahájili zimní přípravu fotbalisté FK Blansko. Trenéru Kuglerovi se na zahajovacím tréninku v pondělí 5. ledna hlásilo 21 fotbalistů. Mezi nimi nechyběli ani nové či staronové tváře.
Po úvodním proslovu trenéra proběhla v areálu stadionu na Údolní zahřívací rozcvička a poté již následoval tolik oblíbený výběh na blanenskou přehradu. Část výběhu s týmem absolvoval i jeho vedoucí František Fiala. Nabírání fyzické kondice je alfou a omegou zimní přípravy, což si trenér Kugler plně uvědomuje a naordinoval tak svým svěřencům v tomto týdnu celkem pět tréninkových jednotek. „Na přehradě jsme se rozdělili do tří skupin. Kluci naběhali zhruba 8 km, což na první trénink je dostačující. Brankáři měli nějaké úlevy, ale o to víc posilovali. Zítra (dnes pozn. autora) budeme pokračovat v hale na učilišti Metry. Jedna skupina bude mít kruhový trénink, druhá bude hrát fotbal. Ve středu nás čeká posilovna a bazén. Ve čtvrtek a v pátek je pak na programu výběh a herní činnosti na hřišti jednoty Orel, kde je nově upravený a osvětlený povrch,“ nastínil skladbu úvodního týdne přípravy Michal Kugler.

V kádru Blanska již došlo k několika změnám. Skončilo hostování pětici mladých hráčů ze Zbrojovky Brno. Dres zřejmě změní nejlepší podzimní střelec Ondřej Ullmann, který je předběžně domluvený na působení v klubu FC Slovan Rosice. Pokračovat v Blansku s jistotou nebude zkušený ex-ligový obránce Petr Čoupek, který zamířil do 4. týmu 1.B třídy, skupiny A Tišnova. Na jeho lavičce již půl roku působí bývalý trenér FK Blansko Jiří Hajský. „Petr Čoupek je výborný fotbalista a to i po stránce charakterové. Bohužel dostal z Tišnova finančně výhodnější nabídku, což samozřejmě chápu. Ondřej Ullmann dostal od vedení klubu podle mě výhodnou nabídku, bohužel si vybral jinou cestu. V tuto chvíli to vypadá, že v Blansku na jaře hrát nebude, ale určitě toto téma neuzavírám, protože se ještě může stát cokoliv,“ doplnil k odchodům blanenský lodivod.

Do přípravy se naopak zapojila trojice záložníků. Luboš Chloupek (1994) je kmenovým hráčem Svitávky a naposledy působil v Kunštátě, kde na podzim odehrál 11 utkání a vstřelil 3 branky. Daniel Keprt (1995) ještě před rokem působil v našem starším dorostu a na podzim patřil k oporám Sokola Lipovec. Jeho bratr Radek Keprt (1997) patří ke stálicím sestavy současného staršího dorostu. Za A tým si již připsal jeden start v utkání 1. kola domácího poháru, v němž Blansko na penalty vyřadilo třetiligovou 1. HFK Olomouc. „Jsou to všechno talentovaní hráči. Uvidíme, jak se svou šancí naloží. Jsem rád, že se do přípravy zapojil také Michal Beneš, který pokud bude poctivě pracovat, tak na divizi kvalitu má,“ doplnil na adresu nových či staronových tváří Michal Kugler.

Ve výčtu možných příchodů figuruje i jméno útočníka Jana Doležela, který v Blansku již působil od ledna 2011 do prosince 2012. Poslední dva roky pak tento kmenový hráč Zbrojovky strávil v Dostě Bystrc. V obou případech ho vedl také současný blanenský trenér. „Honzovi věřím. Je schopný v sestavě plnohodnotně hrát na čtyřech postech v útočné fázi, čímž je hodně platný. Má už nějaké zkušenosti, je vždy velmi dobře připravený kondičně, a pokud bude zdravý, tak nám určitě pomůže. Navíc pochází z Kunštátu, což koresponduje s tím, co jsem už naznačoval, že se chceme orientovat hlavně na hráče z našeho okresu,“ doplnil trenér Kugler.

Jednadvacátým hráčem, který však na soupisce pro zimní přípravu nefiguruje, je záložník David Bednář. Ten v létě opustil třetiligový celek 1. HFK Olomouc a poslední půlrok strávil v rakouském SV Oberndorf. Kromě toho také trénuje mladší dorost FK Blansko. „Davida bych v kádru stejně jako blanenští fanoušci velmi rád uvítal. Zatím to bohužel není na pořadu dne. I tak jsem rád, že s námi přípravu zahájil. Jeho kladný přístup k tréninkům má na hráče pozitivní vliv. Mohou se od něho něco naučit, což je pozitivní,“ okomentoval jeho přítomnost Michal Kugler.

První přípravné utkání čeká fotbalisty FK Blansko v sobotu 24. ledna, kdy se od 13:00 střetnou na umělém trávníku ve Vyškově s třetiligovým týmem 1. SK Prostějov, který po podzimu figuruje na 3. místě v tabulce. „To je pro nás fotbalová slavnost. Kluci budou mít možnost si zahrát proti Zelenkovi, proti Kroupovi. Potkají se znovu s Honzou Koudelkou, který jim na jaře pomohl divizi zachránit a hrál výborně. Na takový zápas se jako trenér těším a kluci se v něm můžou jen ukázat a nemají co ztratit,“ zakončil blanenský lodivod.

Seznam hráčů na startu přípravy

Brankáři:
David Juran
Filip Němec
Karel Švancara

Obránci:
Radim Bubeníček
Petr Gromský
David Müller
Jakub Šplíchal
Petr Šíp

Záložníci:
Michal Beneš
Robin Buchta
Luboš Chloupek
Daniel Keprt
Radek Keprt
Jan Nečas
Martin Pokorný
Michal Zouhar
Tomáš Zouhar

Útočníci:
Jan Doležel
Tomáš Jarůšek
Jan Trtílek

Omluvení hráči:
Ladislav Hansl, Aleš Vágner

Odchody:
Petr Čoupek (konec hostování FC Zbrojovka Brno - odtud AFK Tišnov), David Jukl, Jakub Krejčíř, Martin Levai, David Šural (všichni konec hostování - FC Zbrojovka Brno), Ondřej Ullmann (konec hostování FC Zbrojovka Brno - odtud FC Slovan Rosice)

Rozpis přípravných utkání