1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Již počtvrté absolvuje s A mužstvem zimní přípravu záložník Tomáš Zouhar. Tomu stejně jako celému týmu podzimní část sezóny nevyšla podle představ. Jak se na zimní dril těšil a jaká specifika příprava v FK Blansko má jsme se jej zeptali v následujícím rozhovoru.
Minulé pondělí jste zahájili zimní přípravu. Jak ses těšil na její začátek?

Ano, docela jsem se těšil. Měli jsme měsíc volna na vydechnutí. Myslím, že si všichni pořádně odpočinuli. Také jsem se těšil, až zase všechny z mančaftu uvidím.

Jak jsi vyplnil měsíční volno?

Víkendy jsem trávil většinou na halových turnajích v okolí Blanska, takže zase úplně volno jsem neměl. Zahrál jsem si s kamarády a užil si dost srandy. Svátky jsem trávil doma s rodinou. Jinak coby pracující jsem chodil celý prosinec do práce.

V prvním týdnu jste absolvovali pět tréninkových jednotek. Jak jsi tuto porci zvládl?

Když k tomu připočtu ještě předminulý víkend, který jsem celý strávil na futsalovém turnaji v Jedovnicích, tak to bylo dost náročné, ale předpokládal jsem to. Trenéra Kuglera už jsem zažil a on si hodně zakládá na fyzické kondici, což je určitě potřeba. Celkově byl úvodní týden náročný a už jsem se těšil na víkend, až bude chvíli volno.

Během přípravy sehrajete celkem 10 přípravných utkání. Na které se těšíš nejvíce?

Určitě na zápasy proti třetiligovým mužstvům, při kterých můžeme posbírat cenné zkušenosti. Hned první hrajeme proti Prostějovu, kde působí bývalí prvoligoví hráči. Těším se i na zápasy s Boskovicemi a Ráječkem. Sice je to příprava, ale přesto se jedná o derby, která jsou vždy vyhecovaná.

S A týmem absolvuješ již 4. zimní přípravu. Má příprava v Blansku nějaká svá specifika?

Největší problém je absence umělé trávy. Buď musíme na umělku někam dojíždět, nebo trénujeme v Blansku na školních hřištích a v hale. Jinak si myslím, že žádná větší specifika nemá.

Podzim se ti podobně jako celému mužstvu příliš nevydařil. Nastoupil jsi pouze v 10 utkáních a odehrál 604 minut bez jediné vstřelené branky. Tuto nelichotivou statistiku budeš chtít na jaře určitě výrazně zlepšit...

To je pravda. Podzim byl špatný jak z osobního tak týmového hlediska. Máme výrazně co napravovat. Věřím, že v přípravě pořádně potrénujeme a naše výkony půjdou v jarní části hodně nahoru a dostaví se výsledky. Velmi důležitý bude, jak zvládneme vstup do jarní části sezóny.

V mužské kategorii jsi doposud zažil dvakrát boj o postup a teď již podruhé zažíváš boj o záchranu. Dá se srovnat, který cíl je těžší splnit?

Těžko porovnávat. Je znát rozdíl mezi krajským přeborem a divizí. Poprvé nám postup těsně unikl, podruhé se od nás příliš nečekal, protože v zimě tým opustilo 6 hráčů ze základní sestavy. Loni jsme měli jaro velmi slušné, takže jsme se celkem brzy dostali do klidného středu tabulky. Doufám, že i letos začneme sbírat body hned od začátku a dostaneme se co nejdříve do klidnějších pater tabulky, protože Blansku sluší minimálně divize.

Dal sis do nového roku nějaké předsevzetí?

Žádné jsem si nedával. Hlavně doufám, že se mi budou vyhýbat zranění, protože zdraví je to nejdůležitější.

Děkujeme za rozhovor.