1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Již zítra odletí do dějiště mistrovství Evropy amatérů reprezentace Jihomoravského krajského fotbalového svazu. Nebude v ní chybět ani trojlístek hráčů FK Blansko ve složení David Juran, Jakub Šplíchal a Petr Šíp. A právě prvně jmenovaného jsme těsně před odletem vyzpovídali.
Zítra odlétáte do Irska. Jak se na EURO těšíš a co od turnaje očekáváš?

Na Euro se těším hrozně moc. Je to pro mě velká událost a jsem rád, že jsem byl trenéry znovu vybrán. Od turnaje očekávám obdobné podmínky, jaké jsme měli v Srbsku, ať už šlo o ubytování nebo tréninkové plochy. Snad na rozdíl od Srbska přijde na stadiony více diváků. Doufám, že vytvoříme úspěšnou partu, jakou jsme měli v Srbsku a potáhneme za jeden provaz.

Jak pozitivní je fakt, že kromě tebe jsou členy reprezentace také Jakub Šplíchal a Petr Šíp?

Je to pozitivní v tom, že už se známe natolik dobře, že víme, co od sebe můžeme očekávat jak na hřišti, tak i mimo ně. S Kubem se znám od mladšího dorostu a se Šípákem od doby, co jsem začal trénovat v A týmu FK Blansko. V tomto výběru se však i celkově všichni známe velmi dobře.

Kromě vás tří se mezi náhradníky amatérské reprezentace probojovali i David Müller a Jan Trtílek, což je pro FK Blansko velmi slušná vizitka. Co na to ty osobně říkáš?

Myslím, že je to určitě dobrá vizitka jak pro klub, tak i pro město. I když jsme se zachránili v předposledním kole, tak to svědčí o tom, že tu nějaká kvalita je. Osobně mě ale mrzí, že nejede Honza Trtílek. Za jarní výkony si určitě zasloužil být v nominaci.

V loňské zářijové kvalifikaci v Srbsku jsi odchytal všechny tři zápasy. Věříš, že budeš podobně vytížený i na EURU?

Byl bych hrozně rád, kdybych byl podobně vytížený jako tomu bylo v Srbsku, ale všechno je to na trenérech a momentální formě.

Realizační tým sestavil velmi kvalitní výběr. Na jaké umístění jste podle tebe schopni dosáhnout?

O kvalitě mužstva jsme se mohli přesvědčit v přátelském utkání v Hulíně (výhra 4:1 nad účastníkem MSFL Spartakem Hulín, pozn. autora). Podle mě máme útočnější a nebezpečnější mužstvo oproti kvalifikaci. Umístění je však těžké tipovat. Každý bude chtít vyhrát a jinak tomu není ani v našem případě. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit. Rád bych si odvezl medaili, takže kdybychom skončili třetí, tak by to bylo úžasné.

Poletíš zítra poprvé v letadle, nebo jsi už před tím nějakou cestu po vzdušné dráze absolvoval?

V letadle si odbudu svoji premiéru. Docela se těším (smích).

Už víš, s kým budeš bydlet na pokoji?

Předběžně jsme domluvení se Šplíchecem (Jakub Šplíchal), takže pravděpodobně s ním, ale uvidíme ještě, pro kolik lidí budou pokoje.

Vezeš si s sebou nějaký talisman?

Žádný talisman vyloženě nemám, ale věřím vítězným ponožkám ze Srbska, které jsem si tam koupil. Měl jsem je na sobě ve dvou zápasech a oba skončily vítězně. Když to nebude vycházet v Irsku, budu si asi muset sehnat nové přímo tam.

Na jaře jsi v dresu Blanska úspěšně bojoval se spoluhráči o záchranu. Posunuly tě podle tebe tyto náročné boje fotbalově o kus dál?

Určitě nás všechny tyto boje posunuly hlavně psychicky. Kolikrát se stalo, že jsme v zápase prohrávali a nakonec jsme alespoň remizovali a to náš posílilo morálně. Já osobně boj o záchranu zažil poprvé, jinak jsem každý rok bojoval s Blanskem ať už v dorostu nebo v mužích o nejvyšší příčky. Abych řekl pravdu, nijak jsem si po celou sezónu nepřipouštěl sestup, i když občas to nevypadalo dobře. Hlavně, když jsme vyhráli a všichni za námi a i před námi také. Pořád jsem však věřil, že to ukopeme a dobře to dopadne, což se nakonec stalo. Tedy konec dobrý, všechno dobré.

Děkujeme za rozhovor a přejeme v Irsku hodně štěstí.