1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dnes se významného životního jubilea - 70 let dožívá legenda FK Blansko, bývalý hráč a trenér Spartaku ČKD Blansko pan Josef Kotlán.
Josef Kotlán se narodil 6. 9. 1946 v Olešné. S fotbalem začal v žákovském družstvu Spartaku ČKD Blansko, které bylo založeno v roce 1957. Následovala dorostenecká léta v tomto klubu. Po absolvování vojenské základní služby se v roce 1967 vrátil zpět do ČKD. Oddílu zůstal věrný dalších 14 roků, ve kterých nastupoval za družstvo mužů. Už v té době zasvěcoval do tajů fotbalu nové adepty této krásné hry. První krůčky u něj absolvovali pozdější výborní fotbalisté ČKD Miloš Vašák, Květoslav Pliska, Marcel Gargoš, Roman Procházka, Marcel Šebela a další.

Za „Kolbenku“ mohl hrát i déle, ale 18. listopad roku 1981 byl pro něho smolným dnem. Vinou zranění nohy nedohrál mistrovské utkání v Lanžhotě a trvalo téměř dva roky, než se dal zdravotně do pořádku. Poté ho přemluvili kamarádi ze Sloupu, kde dva roky kraloval na postu stopera. Ve Sloupu zůstal ještě rok jako trenér a poté se z něho stal fotbalový fanoušek. Pravidelně navštěvuje domácí zápasy FK Blansko. V říjnu roku 2014 byl uveden mezi legendy našeho klubu.

Vedení FK Blansko přeje touto cestou panu Kotlánovi do dalších let pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a osobní pohody.