1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Původně mezi jedenáctkou vyvolených pro zápas s HFK Olomouc nefiguroval. Čtvrthodiny před úvodním výkopem však díky zranění Jakuba Šplíchala navlékl Petr Gromský dres a vydal se spoluhráči do boje o body. Ten však tentokrát úspěch nepřinesl. Více již v našem rozhovoru.
V Holici jste prohráli počtvrté v sezóně a znovu to bylo rozdílem branky. Jak jsi viděl průběh zápasu?

První poločas byla lepší Holice, my ztráceli zbytečně moc míčů a neměli střed hřiště. Druhou půlku už jsme podle mě byli lepším týmem, domácí se jenom bránili a hráli na brejky. Šance na vyrovnání jsme měli, ale tentokrát nám tam nic nespadlo. Podle mě by zápasu slušela remíza.

U inkasované branky jste jsi vybrali i notnou dávku smůly. Jak jsi klíčový moment zápasu viděl?

Inkasovaná branka byla hodně smolná, ještě jsi ji budu muset prohlédnout na záznamu. V podstatě to byla vlastní branka, nepodařilo se nám odkopnout míč do bezpečí a ten se potom nešťastně dokutálel do branky. Byla to velká smůla.

V prvním poločase se vám nepodařilo navázat na výborný výkon proti Zlínu B. Co bylo příčinou?

Nezachytili jsme začátek zápasu, domácí měli na začátku větší chuť do hry. Nás sráželo velké množství chyb. V dalších zápasech se musíte koncentrovat na naši hru od začátku utkání.

Naopak po změně stran jste hru až na pár výjimek ovládali, vytvořili jsi šance a k vyrovnání nebylo daleko...

V poločase jsme jsi něco vyříkali v kabině a na hřišti to bylo hned poznat. Šancí na vyrovnání bylo v celku dost, jenom byla škoda, že se nám je nepodařilo proměnit. Proměňování šancí nám dělá od začátku sezóny trošku problém, ale do dalších zápasů se to určitě zlepší.

Ty jsi měl původně začít jako náhradník. Na poslední chvíli však došlo ke změně. Stihl ses zkoncentrovat na úvod zápasu a kdy jsi se o tom, že půjdeš do hry od začátku, dozvěděl?

V sestavě jsem nahradil Kubu Šplíchala, který se zranil při rozcvičce. Dozvěděl jsem se to asi 15 minut před zápasem, takže rozcvičení nebylo moc ideální a možná se to podepsalo i na úvodu zápasu, než jsem se dostal do tempa.

Start do sezóny vám jako nováčkovi vyšel i tak vcelku solidně. Jak zatím vidíš dosavadní průběh podzimu?

Start do sezónu nám celkem vyšel. Jen je škoda, že bodů jsme neuhráli víc, protože zatím nás žádný soupeř vyloženě nepřehrál a v každém zápase jsme na body měli. Věřím, že na podzim ještě uhrajeme bodů dost a na jaře se nám bude lépe dýchat.

Přestože se nacházíte ve spodní části tabulky, máte aktivní skóre a nejlepší obranu v soutěži. Co na to říkáš?

Pro mě jako pro obránce to zní dobře. Je vidět, že celý tým pracuje poctivě a tímto se nám to vrací. Snad v tom budeme i nadále pokračovat.

Před třemi a půl lety jsi hrál okresní přebor za Rudici. Jak jsi teď užíváš zápasy ve třetí lize?

Ve třetí lize si užívám každý zápas, do kterého mohu nastoupit. Jsem rád, že jsem v Blansku dostal příležitost a snad to taky trošku oplatím svoji hrou.

Jak vidíš šance týmu v dalším průběhu sezóny?

Pokud navážeme na výkony jako proti Hlučínu, Mohelnici nebo Zlínu B, tak si myslím, že šance máme hodně dobré. Jenom musíme dál všichni poctivě pracovat a ono se nám to vrátí.

Děkujeme za rozhovor.