1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Další soupeř ze špičky divizní tabulky čeká o víkendu fotbalisty FK APOS Blansko. Ti se tentokrát představí v neděli od 10:15 na hřišti 1. FC Slovácka B.
Po vítězství nad 3. Žďárem nad Sázavou se Blanenští v tabulce vyhoupli na 5. místo. Navíc poprvé v jarní části se jim podařilo vyhrát s čistým kontem. „Je vidět, že kvalitní zimní příprava se nám vyplácí. Odehráli jsme několik utkání se silnými soupeři, v nichž jsme si ověřili svoji sílu. Před začátkem jara měli větší obavy funkcionáři než hráči a my jako realizační tým. Jsem rád, že kluci dokázali svoje kvality. Nyní panuje v týmu dobrá nálada. Doufám, že to tak zůstane po celý zbytek sezóny,“ věří trenér Roman Šindelka.

Jeho svěřence nyní čeká hodně tvrdý oříšek. Slovácko B po očku pošilhává po postupu do MSFL. Navíc A tým hraje svoje ligové utkání již dnes proti Mladé Boleslavi, takže s velkou pravděpodobností do nedělního utkání naskočí hráči jeho širšího kádru. „Musíme se připravit na to, že hráči, kteří se z lavičky na hřiště nedostanou v neděli nastoupí. Navíc se utkání hraje v dopoledním čase, což mě nikdy osobně moc nevyhovovalo. Nevím, jak to budě sedět klukům, každopádně soupeř je na to zvyklý. Uvidíme, budeme bojovat, nejedeme tam rozhodně s poraženeckou náladou, kluci jsou nachystaní a odhodlaní poprat se o dobrý výsledek.“

Slovácku B se doma ve dvou posledních zápasech nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Dá se tedy očekávat, že bude chtít tuto sérii co nejrychleji prolomit. „Je to trošku nevýhoda pro nás. O to víc budou domácí chtít tuto sérii ukončit. Budou hodně nabuzení. My se s tím musím nějak porvat,“ doplňuje trenér Blanska.

Komplikací při složení defenzivní linie bude pravděpodobná absence Jana Zicha, který na jaře v sestavě nechyběl ani minutu. „Bohužel Honzu trápí zánět průdušek, bere antibiotika. V neděli s ním počítat nemůžeme. Naopak již trénuje Tomáš Kleveta. Zda do utkání nastoupí ale teď (po čtvrtečním tréninku) říct nedokáži,“ osvětluje zdravotní stav týmu Roman Šindelka.

Zápas se Slováckem B bude prvním v anglickém týdnu. Hned ve středu se blanenští fotbalisté představí doma proti Otrokovicím a v sobotu budou hostit Rosice. „Bude to hodně náročné. Je to navíc posunuté úplně obráceně, protože hrajeme neděle - středa - sobota. Zátěž budeme chtít rozložit na co nejvíce hráčů, kvalitu máme i na lavičce. Tréninky budou mít spíše regenerační charakter. Sám jsem zvědavý, jak to zvládneme,“ říká blanenský lodivod.

A s jakým bodovým ziskem bude kouč FK APOS po této sérii spokojen? „Nechci říkat počet bodů, ale všichni asi vidí, že nás čekají dva klíčové domácí zápasy, protože v každém se bude hrát o šest bodů. S prázdnou se nechceme vracet ani ze Slovácka. Věřím, že překvapíme.“

Utkání 1. FC Slovácko - FK APOS Blansko startuje v neděli v 10:15 na hřišti v Kunovicích.

Jak to bylo na podzim:
9. kolo divize D (3. 10. 2009)
FK APOS Blansko - 1. FC Slovácko B 0:0

FK APOS Blansko: Slanina - Bubeníček, Pokorný, Němec (C), Šíp - Fous (65. Sehnal), Janíček (65. Farník), Kostka, Hájek - Traxl (80. Novotný), Bednář
Trenér: Zbyněk Zbořil

1. FC Slovácko B: Heča - Polák (C), Ruman, Grabec, Svízela - Višváder (75. Borusík), Hesek, Semela, Pyclík - Sasín (79. Bančák), Dolina (88. Fryšták D.)
Trenér: Jiří Dekař