1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Rok 2018 je konečně tady a s ním i jarní část fotbalové sezóny 2017/2018. Přípravné období na umělé trávě se v blanenském klubu zanedlouho rozjede na plné obrátky, na mistrovská utkání si fanoušci budou muset počkat až do poloviny března, kdy se rozjedou divizní soutěže mužů a dorostenců. Jak vidí situaci v klubu a své vlastní výkony talentovaný brankář Zdeněk Veselý, se dočtete v tomto zajímavém svátečním rozhovoru.
Ahoj Zdeňku, jak bys zhodnotil své působení v klubu za uplynulý rok 2017?
Ahoj. V létě jsme s mladším a starším dorostem vyhráli divizi. Se starším dorostem jsme měli nejmladší tým v soutěži, i přesto jsme dokázali soutěž vyhrát rozdílem deseti bodů. Letos to máme opět dobře rozehrané. Co se týče konkrétně mě, myslím si, že až na některé výkyvy v jarní části minulé sezóny jsem letos nepodával špatné výkony. V podzimní části jsem plnil roli dvojky u A týmu, což je časově hodně náročné, ale po fotbalové stránce mi to dalo hodně. Celkově fotbalový rok 2017 musím hodnotit kladně.

Je něco, co bys na sobě rád změnil?
Věcí, které bych na sobě rád změnil, je hodně. Jedním z mých hlavních problémů je špatná životospráva, konkrétně tím myslím spánek a stravu.

Na čem můžeš ještě do budoucna z hlediska postu brankáře zapracovat?
Brankáři obecně zrají později než hráči, takže se ještě nějaký čas mohu zlepšovat ve všech aspektech svého postu. Do budoucna bych se však měl nejvíce zaměřit na centrované míče a hru levou nohou.

Dáváš si do nového roku nějaká předsevzetí?
Do nového roku si žádná předsevzetí nedávám. Když jsem tak v minulosti párkrát učinil, tak se mi to stejně nepodařilo dodržet. Nicméně budu poctivě pracovat, abych se mohl každým tréninkem zlepšovat a posouvat se o kousíček dál.

Jaké pocity v tobě vyvolává fotbalové utkání? Býváš často nervózní?
Na fotbalové utkání se vždy těším, je to vyvrcholení týdenního tréninkového procesu a samotné utkání nám ukáže, zda jsme se na něj dokázali během týdne kvalitně připravit. Vyvolává ve mně pocity napětí a velkého očekávání. Většinou mám ze zápasů spíše obavy, ale jakmile vstoupím na hrací plochu, tak to ze mě spadne a soustředím se jen na svůj výkon.

Vycházíš dobře se svými klubovými spoluhráči?
Se spoluhráči vycházím skvěle, nemám s nikým problém. Jsem přesvědčený o tom, že jak v dorostu, tak v A týmu máme s kluky dobrou partu.

Podaří se dle tebe udržet pozici A mužstva v divizi a první místo ve starším dorostu?
Mužská divize je neuvěřitelně vyrovnaná soutěž. Každý může porazit každého, akorát Tišnov hraje vlastní ligu. Důležité bude, jak vhodně se doplní kádr a jak budou posilovat naši soupeři v boji o záchranu. Všichni věříme, že divizi udržíme. V dorostu to máme dobře rozehrané, vedeme o devět bodů. Musíme v zimě tvrdě potrénovat a připravit se na jaro, nic lehkého nás nečeká. Věřím, že to zvládneme.

Co bys na závěr vzkázal blanenským fanouškům do jarní části sezóny?
Chtěl bych všem našim příznivcům popřát do nového roku jen to nejlepší a doufám, že na jaře nás budou chodit podporovat v hojnějším počtu, než tomu bylo na podzim. Budeme jejich podporu moc potřebovat.

Celému klubu i všem fanouškům přeji úspěšný vstup do nového roku 2018, spoustu radosti, pohody v rodině a hodně zdraví.