1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B L A N S K O - V pondělí odstoupil z funkce hlavního trenéra A týmu Petr Vašíček. Vedení klubu už za něj našlo náhradu v podobě ambiciózního kouče Zbyňka Zbořila, který naposledy vedl Dostu Bystrc.
Když po nevydařeném utkání v Šardicích přicházeli hráči na pondělní trénink, asi nikdo z nich netušil, co je čeká. Trenér Petr Vašíček k překvapení mnohých oznámil, že končí ve funkci trenéra A mužstva. Sobotní vysoká porážka byla pro něho zřejmě poslední kapkou. „Vycítil jsem, že mužstvo potřebuje nový impulz,“ zmínil hlavní důvod svého rozhodnutí. Své další úlohy v klubu se bývalý kouč A týmu nevzdává. „Dohodli jsme se s předsedou, že zatím budu nadále působit jako sportovní ředitel a člen výboru. Od trénování si chci chvíli odpočinout a věnovat více času rodině,“ připomíná P. Vašíček radostnou událost z úterý, kdy se mu narodila dcera Anna.

„Musím přiznat, že mě Petr svým rozhodnutím překvapil. Jeho krok jsem však respektoval. Na úterním tréninku bylo hráčům oficiálně oznámeno, že ve funkci trenéra skončil,“ komentoval celou situaci předseda Alois Ťoupek. Pro něj bylo v tu chvíli úkolem, najít co nejrychleji nového kouče. „Měl jsem na tento post dva kandidáty, nakonec zvítězil Zbyněk Zbořil. Předběžně jsme se domluvili na roční spolupráci. Tato změna se také projevila v realizačním týmu. Společně s Petrem Vašíčkem odchází i Tomáš Šenk. Nový trenér projevil přání přivést si svého asistenta. Ve funkci lékaře, maséra a trenéra brankářů zůstává Alexandr Malits ml., stejně jako vedoucí mužstva Vilém Souček,“ dodává Alois Ťoupek.