1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B L A N S K O - Trenérská židle u A mužstva příliš dlouho volná nezůstala. Již ve čtvrtek na ni s velkým očekáváním usedl šestatřicetiletý Zbyněk Zbořil, který naposledy vedl v minulé sezóně do pátého kola Dostu Bystrc.
Kdy jste byl poprvé kontaktován vedením klubu?

V úterý mi zavolal pan Ťoupek, že Petr Vašíček rezignoval na svůj post. Určitě mě to překvapilo. S Petrem se osobně znám a nešel bych proti němu. Následně jsme se ve středu definitivně domluvili na spolupráci.

Jaké máte informace o blanenském klubu?

Blansko jsem samozřejmě sledoval, protože bylo naším soupeřem v MSFL. Kádr se po sestupu trošku obměnil. Jinak co se týká informací, tak těch mám dostatek.

Co bude Vaším hlavním úkolem do sobotního utkání? Máte přeci jen hodně omezené časové možnosti..

Tak to určitě. Ještě se mi nestalo, abych nastoupil k mužstvu po prvním kole, navíc dva tréninky před mistrovským utkáním. Je to pro mě nová situace. Určitě si myslím, že rukopis Petra Vašíčka bude znát delší dobu, než se něco změní, co se týká herního projevu. Nicméně hráčská kvalita tady je. Jen je potřeba, aby si kluci uvědomili, o co se tu hraje. Na většinu týmů budeme působit jako červený hadr, protože se spadlo ze třetí ligy. Každý se na nás mnohem více namotivuje než třeba na Uherský Brod nebo Pelhřimov. Co se týká motivace naší je potřeba klukům do hlav dostat to, aby si ji každý našel. Věřím tomu, že když bude dobrá pohoda v kabině, na čemž jsem si vždy v mých působištích zakládal, tak se to projeví na hřišti.

V sobotu zajíždíme k druhému utkání venku na hřiště Otrokovic. Co tam tým čeká?

O tomto soupeři mám informace od Petra Zapletala (bývalý kouč Hulína). Ty hráčům předám na tréninku. Veřejně bych je nerad zmiňoval. Otrokovice v prvním kole prohrály 0:1 se Slováckem B, které je jedním z favoritů soutěže. V závěru svého soupeře zatlačily, takže nás určitě nečeká nic lehkého.

S jakými ambicemi do Blanska přicházíte?

Vždy si dávám ty nejvyšší cíle. Hráčům jsem říkal, že Blansko patří do první čtverky v divizi spolu se Šardicemi, Slováckem B a Třebíčí, která bude letos výborná. Co se týká postupu, o tom bych nerad spekuloval. Budeme chtít hrát na vítězství v každém zápase, to si myslím, že bude potřeba hráčům vštípit.

Čtvrteční trénink neabsolvovali Aleš Slanina ani Tomáš Kleveta. Budou k dispozici pro sobotní utkání?

Tomáš Kleveta s jistotou ne a s Alešem se domluvíme na dnešním tréninku. V tom bych ale problém neviděl, protože Karel Švancara je kvalitní brankář, což ve třetí lize prokázal. Ostatní hráči byli nažhavení, uvidíme jak to bude vypadat dnes. V sobotu odjíždíme do Otrokovic s jednoznačným cílem - vyhrát.

Chtěl byste úvodem Vašeho angažmá vzkázat něco fanouškům?

Tak já jsem už fanoušky poznal při podzimním utkání s Bystrcí, na kterém jsem se byl v Blansku podívat, viděl jsem tu odezvu. Pozorně sleduji sekci Fanoušci, takže vím, že se to tu točí okolo pánů Starých. Já doufám, že doma budeme předvádět takový fotbal, na který lidi budou chodit. Vím, že je to otřepaná fráze, ale já jim to slibuji. I když to bude v 90. minutě 1:1, tak budeme pořád hrát tak, abychom ten zápas vyhráli.

Děkuji a přeji, ať se Vám v Blansku daří.

Také děkuji.

Profil Zbyňka Zbořila

Narozen: 19. 6. 1973

Hráčská kariéra:

FC PETRA Drnovice („B“ mužstvo), Sokol Dědice, SV Lichtenau (Rakousko), Sokol Bohdalice, Sokol Pustiměř, FK Drnovice

Trenérská angažmá:

(1990 – 1997) FC PETRA Drnovice (mládež)

Postup do vyšší soutěže s mladšími žáky Drnovic, postup do Krajského přeboru se staršími žáky, postup do Krajského přeboru s dorostem Drnovic a vítězství na silně obsazeném turnaji v Belgii v roce 1997 s výběrem hráčů do 20let FC PETRA Drnovice po finálovém vítězství nad Standartem Lutych.

(1999 – 2001) Sokol Dědice (hrající trenér – I.A tř.)

(2001 – 2002) FK Drnovice „B“ (Divize) 7. místo Po podzimu 3. místo a po tehdejším odchodu 15 hráčů do Příbrami konečné 7. místo v Divizi

(2002 – 2003) SK Rostex Vyškov (Divize) 6. místo

(2004 – 2006) FC Morkovice (Divize) 1. místo v KP 72 bodů a 4. místo v Divizi 45 bodů

(2006 – 2007) FC Velké Meziříčí (Divize) 10. místo 38 bodů

(2007 – 2008) FC Dosta Bystrc (MSFL) 7. místo 47 bodů

Záliby: Když mám nějaký volný čas, tak se snažím věnovat rodině (syn Honzík 5 roků a dcera Anička rok a půl), tenis a sport všeobecně.