1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko – Vážnost aktuální situace naplno dopadla také na fotbalisty FK Blansko. Ti se rozjeli do svých domovů, kde plní individuální tréninkové plány a vyčkávají, až složité období pomine. Vyjímkou není ani slovenský záložník Adrián Kopičár.

Toho může nucená pauza mrzet o to víc, na začátku zimní přestávky se totiž zranil a připraven zpátky k zápasu byl až na generálku před startem jarní části MSFL. „Zdraví je ale na prvním místě. Vyskytl se takový problém, který výrazně ovlivňuje naše životy. Musíme žít v nejistotě, co a jak dál bude, to není lehké,“ řekl Kopičár, který také přiblížil, jak probíhaly poslední okamžiky s týmem a jak bude vypadat program následujících dnů.

„Poslední trénink jsme měli ve čtvrtek večer, po něm jsme se rozloučili s týmem a odjeli domů. Dostali jsme individuální plány, které budeme plnit v domácích podmínkách,“ přiblížil Kopičár.

Třiadvacetiletý záložník pochopitelně podobnou situaci ještě nezažil, přesto to s pomyšlením na její konec moc optimisticky nevidí. „Neplánované volno by mělo trvat do 24. března, ale když vidím situaci v Česku i na Slovensku, moc růžově toto datum nevidím. Samozřejmě si všichni přejeme, a budeme moc rádi, pokud se na konci března sejdeme, potrénujeme a fotbal i běžný život se normálně rozběhnou. Každým dnem ale počet nakažených roste, takže je potřeba, aby se všichni dali zdravotně do pořádku, a až potom se můžeme bavit o sportovní stránce.“

Adrián Kopičár toho v zimní přestávce kvůli zranění příliš neodehrál, pouze z povzdálí tak sledoval příchody spoluhráčů, povětšinou s ligovými zkušenostmi. „Přišlo hodně nových hráčů, co jsem ale poznal, každý z nich má velkou kvalitu a pevně věřím, že do našeho mužstva zapadnou po všech stránkách,“ vyjádřil se na závěr Kopičár také k fotbalové stránce posledního období.