1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
K další velké bitvě se schyluje v MSFL. Desáté kolo soutěže nabídne duel Olomouce B s fotbalisty Blanska, kteří vyhráli předešlá dvě utkání. Nicméně ani rezerva Sigmy na tom není vůbec zle a má na kontě ještě o jedno vítězství více.

Solidní formu potvrdilo Blansko minulý týden, když doma porazilo 2:1 Uherský Brod. Díky třem bodům se tak svěřenci Petra Vašíčka dostali na čtvrtou pozici MSFL a udělali si mírný náskok v napěchované tabulce. Navíc nejsou ani daleko od první příčky, od které je dělí pouhé čtyři body.

Ještě lepší formu ovšem má B-tým Olomouce. Hráči z Hané mají o dva body více než Blansko a drží pohodové třetí místo tabulky. V uplynulých třech zápasech přitom neztratili ani bod, což potvrzuje jejich stabilní výkony. Z dosavadních deseti kol se pouze jednou stalo, že by utrpěli porážku – ta přišla na hřišti Rosic a měla podobu 0:1.

Matematicky může jihomoravský celek svého soka přeskočit. Potřeboval by však naplno bodovat, aby ho vystřídal na třetí příčce. „Ze soupeře máme určitý respekt. Má skvělé výsledky a očekáváme běhavý a agresivní fotbal,“ podotkl blanenský obránce Tomáš Feik. Podle něj rozhodně půjde o jeden z nejtěžších soubojů, které Blansko dosud absolvovalo.

„Na Sigmu jsme ale připraveni. Naší pílí a bojovností ji můžeme přehrát a budeme se toho držet,“ dodal Feik. Jeho tým by si zároveň chtěl napravit letošní bilanci proti ligovým rezervám, když nestačil na béčko Slovácka ani Ostravy. Případný úspěch by Blansku také pomohl, aby mužstvo odskočilo dotahujícím se rivalům.

Se sedmi trefami je nejlepším střelcem Jihomoravanů Guy Reteno Elekana, jenž se prosadil i minulý týden proti Uherskému Brodu. V rámci MSFL mu patří dělená druhá pozice po boku Tomáše Oklešťka. Elekanovi přitom zdárně sekunduje Tomáš Machálek s pěti brankami. Olomouc potom má dva čtyřgólové útočníky Štěpána Langera a Jana Fialu, který však do posledních zápasů nenastoupil kvůli zranění.

Zdali Blansko prodlouží vítěznou sérii, se ukáže v neděli 3. října od 10.15. Utkání s Olomoucí B se hraje na hřišti Andrův stadion č. 2. Online reportáž bude k dispozici ZDE.

Autor: Tadeáš Mima