1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Utkání, které nevyšlo podle představ. Blanenští fotbalisté podlehli venku rezervě Sigmy Olomouc o tři branky a v MSFL jim teď patří pátá pozice. Jak viděl nezdar na hřišti protivníka, popisoval trenér hostů Petr Vašíček.

Z Olomouce jste se vrátili s porážkou 0:3. Co říkáte na výkon týmu?
Hodnocení bych rozdělil podle poločasů. Myslím si, že první půlka nebyla z naší strany vůbec špatná, i když jsme samozřejmě věděli o kvalitě Olomouce. Chtěli jsme ji narušit, což se nám celkem dařilo. Po pauze jsme chtěli hrát stejným způsobem, jenže patnáct minut jsme byli hodně hluší. Byla to pasáž, kdy jsme opravdu jen čekali na gól, který jsme nakonec dostali. Potom jsme už nebyli v takovém rozpoložení, abychom výsledek zvrátili. Jak herně, tak kvůli zranění Marka Macha, jehož jsme museli střídat. Rozhodl nástup do druhé části.

Byl v prvním dějství nějaký moment, kdy jste mohli zlomit utkání na vaši stranu?
Neříkám, že bychom měli nějakou úplně vyloženou šanci. Nicméně ukázali jsme náznaky, kde kdybychom byli o jeden dva kroky rychlejší, mohli jsme z nich skórovat. Hlavně chci říct, že jsme hráli poctivý fotbal a nutili Sigmu uchylovat se k centrovaným balónům. A ty jsme si dokázali ve vápně posbírat. Skóre ale potom zlomil právě soupeř.

Stejně jako se Slováckem nebo Baníkem jste opět nestačili ligovému B-týmu. Mají tito soupeři společného jmenovatele?
Určitě mají. Co si budeme nalhávat, juniorky těchto klubů mají nastavené, že jde o adepty na nejvyšší soutěž. Těží ze zaběhnutého systému a míč odehrávají rychle od nohy. Není to jak u nás v týmu, že někdy hrajeme i na čtyři dotyky. Oni umí maximálně na dva, čímž hru ohromně zrychlí. Na rychlostní složku nedokážeme proti těmto mužstvům nikdy zareagovat.

S blížícím se koncem jste poslali do hry Moussu Bakayoka s Jakubem Tenorou. Jak se ofenzivní tah osvědčil?
Už jsme byli v situaci, kdy jsme hlavně zkoušeli zvrátit stav. Olomouc vedla a chtěli jsme zkusit, jestli se náhodou nedostaneme do zápasu. Ukázalo nám to, že u Bakayoka nelze popřít ohromnou snahu, ale taktická vyspělost je zatím horší. Musíme na tom zapracovat, je to náš hráč a chceme ho posunout na potřebnou úroveň. Má nějaké své věci a musíme se s nimi naučit pracovat. V případě Kuby Tenory jsme již byli v křeči, zda se tímto střídáním něco obrátí. Nepodařilo se.

Je i přes porážku někdo, koho byste vyzdvihl za odvedený výkon?
Sázím na kolektivní pojetí. Obecně je to strašně těžké, ale řeknu, že nás velice podržel Peťa Nešetřil v bráně. Každý však vidí spíše tu horší věc. Co si budeme vykládat, u prvního gólu se domnívám, přestože jsme to sledovali z lavičky, že byl asi jeho. Tím se ovlivnil celý ráz druhého poločasu. Kdybychom všechny tyto situace zvládli, vyzdvihneme gólmana. Nebudeme ovšem nějak hodnotit jednotlivce. Podíváme se na kolektiv a my jsme s mančaftem tentokrát propadli. Takový bohužel někdy fotbal je.

Příště čeká domácí bitva s Frýdkem-Místkem. Co to pro vás znamená?
Budeme favoritem, to je první věc. V Olomouci jsme mohli překvapit, což se bohužel nestalo. Teď se od nás budou očekávat tři body, protože podle předchozích výsledků už nepatříme do role nějakého outsidera, ale mužstva, jež v MSFL má své místo. Když se podíváme na umístění nás a Frýdku-Místku v tabulce, byly by pro nás tři body doma důležité. Čeká nás však severomoravský fotbal, který je vždy tvrdý a urputný. Se Sigmou jsme neměli co ztratit, přičemž ve stejné pozici bude Frýdek u nás. Rozhodně těžký soupeř. Zápas začíná 0:0, chceme ale zvítězit a musíme pro to udělat maximum.

Autor: Tadeáš Mima