1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenské fotbalisty čeká jeden z největších favoritů MSFL. V pátečním utkání jedou do Kroměříže, která má soutěž velmi dobře rozjetou a pomýšlí na čelo tabulky. Podaří se svěřencům Petra Vašíčka ambiciózního rivala zastavit?

Minulý víkend dopadl pro Blansko velkou slávou. Na domácí půdě rozdrtilo Frýdek-Místek 5:1, i když nutno dodat, že hosté řešili trable s covidem a dlouho netrénovali. Díky vysokému úspěchu si udrželi Jihomoravané odstup před šestým Slováckem B a těší se ze solidní páté pozice.

Ani vyšší příčky přitom nejsou nedosažitelné. Pouze o čtyři body více než Blansko má druhá Kroměříž, jež bude dalším soupeřem týmu kolem kapitána Tomáše Machálka. Hanáčtí fotbalisté v předchozím duelu zvládli gólem z nastavení drama na hřišti Uničova a prodloužili sérii bez porážky. Ta díky třem vítězstvím a jedné remíze trvá již čtyři zápasy.

Blanenští proto musí počítat s tím, že absolvují pořádně těžkou prověrku. „Kroměříž je podle mě společně s juniorkami Ostravy a Olomouce, což ukazuje i tabulka, největším favoritem na první místo. To je neoddiskutovatelné,“ podotýká také kouč Blanska Petr Vašíček. Vychází mimo jiné z minulého přátelského utkání, v němž jeho mužstvo schytalo v Kroměříži výprask 2:6.

„Tam jsme poznali top klub. Proto víme, že nás v pátek nečeká vůbec nic jednoduchého. Je vidět, že Kroměříž chce hrát špičku soutěže a známe její silné stránky,“ shrnuje Vašíček. Klíčové ale bude poučit se z předešlého vzájemného souboje. „Nechceme dopadnout jako v přáteláku, kdy nás Kroměříž šedesát minut drtila,“ přeje si trenér.

Hanácká Slavia těží ze silného útoku, kde má hned několik stabilních střelců. Mezi ně patří pětigólový Adam Houser či Michal Cupák se čtyřmi zásahy. Třikrát potom mířil přesně Claude Lhotecký, který v uplynulém ročníku oblékal právě dres Blanska.

Celek z jižní Moravy ovšem může kontrovat devíti trefami Guye Retena Elekany, čímž se řadí na druhou pozici MSFL. Pětkrát slavil Machálek, za nějž se v posledních kolech vyhoupl tříbrankový Marek Mach. Zdali to bude stačit i proti Kroměříži, se ukáže v pátek 15. října. Dvanácté kolo ligy začíná od 18 hodin na stadionu soupeře.

Autor: Tadeáš Mima