1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Další pokračování má před sebou MSFL. V rámci třináctého kola soutěže přijede do Blanska Velké Meziříčí, které se pohybuje kolem středu tabulky. Pro svěřence Petra Vašíčka tak jde o příležitost bodovat nad papírově slabším protivníkem.

Uplynulý týden nevyšel Blansku úplně podle plánů. Jihomoravané se představili na půdě silné Kroměříže, kde padli výsledkem 1:3. Hanácký klub se následně dostal do čela tabulky a svého soupeře odsunul na sedmou příčku o skóre za Slovácko B i Uničov.

Blansko aktuálně má na kontě osm výher a pět porážek. I proto by se mu hodilo, aby urvalo další body a přiblížilo se širší špičce MSFL. V případě výhry by mohlo zaútočit na elitní čtveřici, kterou momentálně uzavírají Rosice s náskokem pouhých dvou bodů.

Aby však tým z brány Moravského krasu poskočil pořadím vzhůru, musí uspět nad Velkým Meziříčím. Mužstvem, jež z posledních pěti kol vyhrálo jen jednou a přidalo bod za remízu. Fotbalisté Velkého Meziříčí tak jsou jedenáctí a na dálku soupeří o elitní desítku s Vratimovem.

Přestože Blansko odešlo z minulého duelu bez bodů, hosté mají ještě horší formu. Hráči Velkého Meziříčí totiž prohráli v obou předchozích zápasech při negativním skóre 0:6. „Velké Meziříčí bude podle mého názoru velmi těžký soupeř. Nebudou chtít venku zaváhat,“ uvažoval blanenský záložník Štěpán Alexa.

„Každopádně si myslím, že první gól rozhodne o utkání. A doufám, že to budeme my, kdo ho vstřelí,“ dodal Alexa k nadcházející bitvě. Ve prospěch Blanska mluví poslední vzájemný zápas, když na podzim 2019 rozdrtilo soupeře 5:0.

Přijďte i vy podpořit Blansko v důležitém souboji! Proti Velkému Meziříčí nastoupí v sobotu 23. října, a to doma na stadionu v Údolní ulici. Duel začne ve 14.30 a sledovat ho můžete v online reportáži ZDE.

Autor: Tadeáš Mima