1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Po odchodu Martina Sehnala v přípravě nastupoval na postu útočníka. Proti Velkému Meziříčí se však Radek Bezděk opět zasunul do obrany, přesto se jako útočník ve 37. minutě utkání zachoval a poslal své mužstvo do vedení.
Šťastný střelec se nejprve vrátil v čase k akci, která předcházela první brance Blanska. „Získali jsme balón na půlicí čáře. Zaběhl jsem si po lajně, kde mě viděl „Bedýnka“ (David Bednář), který mě viděl na obráncem. Zkusil jsem to trefit z první, naštěstí jsem se dostal i k dorážce a spadlo to tam,“ řekl Radek Bezděk.

Původně měl nastoupit v útoku, nakonec díky absenci Michala Hájka operoval na postu pravého obránce, kde odehrál celé jaro. „Bohužel se u Michala Hájka nepodařilo vyřešit registraci, proto jsem se musel posunout dozadu. Každopádně při té brance to pro mne až takový problém nebyl, protože góly dávat umím,“ dodal Bezděk.

Důrazný obránce v 57. minutě nešťastně přispěl hostům k vyrovnání. „Oni kopali trestný kop, vybíhal jsem z branky a míč mě trefil do zad, odkud putoval do branky. Naštěstí to pak vzal Kamil Janíček na sebe a perfektní střelou dal gól, takže jsme zaplaťpánbůh vyhráli,“ oddechl si Radek Bezděk.

Také on ocenil úlohu Davida Bednáře pro mužstvo. „Ještě, že je David tady. Hodně nám pomůže, je na něho spousta faulů, z čehož plynou standardky. Navíc máme výborné hlavičkáře Čendu a Honzu Zicha, tak snad z nich začneme dávat i góly,“ přeje si Bezděk.

Celý rozhovor s Radkem Bezděkem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...