1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Neustále se opakuje stejný scénář. Vyrovnaný první poločas, k tomu navíc i jednobrankové vedení, ve druhém poločase opět výpadek. Blanenští fotbalisté proti Hranicím ukončili čtyřzápasové čekání na vstřelenou branku a do kabin odcházeli s nadějným výsledkem 1:0. Hosté však ve druhém dějství zcela ovládli hřiště, kralovali v osobních soubojích a otočili stav utkání ve svůj prospěch. Blansko po výsledku 1:3 čeká již 5 utkání na bodový zisk.

7. kolo , 17. září 2022, FK Blansko - SK Hranice

FK Blansko

1:3

1:0

SK Hranice

Branky: 36. Feik - 60. Kundrát, 68. Dittmer, 90+5. Heřmánek
Žluté karty: 44. Chyla, 53. Holman, 63. Smrčka, 90. Tulajdan - 39. Cagaš
Rozhodčí: Svoboda - Rosický, Denev
Delegát: Ondřej Šišma

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Blažík (78. Černý), Smrčka (C), Feik - Dano, Holman (71. Zúbek) - Rajčinec (85. Psota), Kapur (71. Abdellaoui), Crhan (71. Alassane) - Tulajdan
Náhradníci: Kalina - Zúbek, Psota, Abdellaoui, Černý, Alassane
Trenér: Petr Vašíček

Tomečka - Dittmer, Vavřík (60. Koláček), Kundrát (C), Pak (79. Beňa), Kuchař, Bezděk, Cagaš, Rolinc, Markovič, Hapal (84. Heřmánek)
Náhradníci: Spurný - Tilkeridis, Beňa, Marek, Koláček, Heřmánek, Pančochář
Trenér: Roman Matějka

Trenéři ani v tomto duelu nemohli počítat s kompletním kádrem. K dispozici stále není Jaroš, Thon plní reprezentační povinnosti a oproti minulému týdnu vypadl i Kamenský. Do sestavy se naopak vrátil Blažík, který minule absentoval kvůli drobnému zranění, a šanci na pravém kraji zálohy dostal od začátku Rajčinec. Nejvýraznější změna se však uskutečnila mezi třemi tyčemi. Dosavadní jedničku Marka Kalinu nahradil Petr Nešetřil, který nastoupil k prvnímu utkání v sezóně.

Hosté vstoupili do utkání jako uragán a ihned po rozehrávce se dostali k nebezpečnému zakončení. Rolinc si ve vápně pohrál s Chylou a jeho nepříjemný pokus musel likvidovat Nešetřil. Následně se hra odehrávala mezi oběma šestnáctkami, oba týmy měli k dispozici několik standardních situací, žádná však nevedla k většímu ohrožení branky. Ve 24. minutě poprvé zahrozili domácí. Po centru Rajčince se dostal k hlavičce z malého vápna Tulajdan, toho ovšem vychytal Tomečka. O 5 minut později zkoušel z 20 metrů štěstí Kapur, střela však mířila vedle levé tyče. Ve 36. minutě se poprvé měnilo skóre. Filip Holman z rohového kopu přesně našel hlavu Tomáše Feika, který rozvlnil síť a ukončil tak dlouhé blanenské čekání na vstřelený gól, jenž trvalo přes 440 minut.

O chvíli později se Feik dostal ke střele z hranice pokutového území, jeho pokus ovšem ke smůle domácích zamířil pouze doprostřed branky. V poslední minutě prvního poločasu mohlo být srovnáno. Na centr z přímého kopu si naskočil kapitán Kundrátek, jehož nebezpečnou hlavičku fantastickým zákrokem vyrazil Nešetřil na roh. Do kabin tedy odcházeli spokojenější domácí fotbalisté.

Krátce po změně stran trefil Tomečka při odkopu svého spoluhráče. Nechybělo mnoho a Tulajdan mohl uklízet míč do prázdné branky, na chvíli však zaváhal a u míče byl jako první hostující brankář. Poté již hosté začali ovládat hřiště a domácí tým zcela vypadl z role. V 54. minutě se do centru ze strany položil Hapal a Nešetřil opět podržel svůj tým. Následná série rohových kopů ještě branku nepřinesla. V 60. minutě se už ale hosté dočkali. Po obléhání domácí branky propadl míč až na nikým nekrytého Radima Kundrátka, který hlavou trefil odkrytou část branky a vyrovnal. O 5 minut později napřáhl ze střední vzdálenosti Smrčka, povedená střela ovšem skončila těsně nad břevnem. V 67. minutě střílel z hranice šestnáctky Dittmer a jeho povedenou střelu vyrazil Nešetřil na roh. Následně si stejný hráč osamocený naskočil na centr z rohového kopu a hlavou nedal Nešetřilovi šanci.

Krátce nato mohli hosté utkání nadobro rozhodnout, Paka ale ve vyložené šanci vychytal výborný Nešetřil. Domácí fotbalisté se nemohli dostat do hry, hosté kralovali v osobních soubojích a nepouštěli Blansko z jeho obranné poloviny. V 82. minutě Nešetřil zlikvidoval nájezd útočníka Hapala a držel svůj tým ve hře. Žádnou šanci si už ale blanenští vypracovat nedokázali a v 5. nastavené minutě pečetil výhru Hranic David Heřmánek. Blansko tedy na domácím hřišti prohrálo 1:3 a už 5 kol čeká na bodový zisk. K dalšímu utkání zajíždějí blanenští v sobotu 24. září do Frýdku-Místku. Utkání startuje v 15:00.