1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blanenský útočník Miloš Kapur se po několikazápasové odmlce zapsal do střelecké listiny. Jeho milimetrově přesná hlavička z první minuty a druhá branka o 4 minuty později zajistily Blansku vedení, které dokázalo až do konce utkání proti Uničovu udržet, a mohlo tak oslavit veledůležité 3 body. Podařilo se nám srbského útočníka vyzpovídat a jeho dojmy po zápase s Uničovem přinášíme v rozhovoru.

Miloši, po delší odmlce ses zapsal do listiny střelců, a to hned dvakrát. Jak hodnotíš svůj výkon proti Uničovu?

Moje góly a toto velmi důležité vítězství je zásluhou nás všech! Po dlouhé době jsme začali hrát pěkný fotbal s větším klidem na hřišti. Znamená to tedy mnohem větší šanci, aby se kdokoliv na hřišti prosadil, tentokrát jsem to byl já. Věřím, že jsem odvedl svou práci dobře, což se ode mě i očekává. Jsem moc rád, že jsme nakonec získali 3 body. Toto vítězství v této těžké době pro všechny hodně znamená.

Jak bys popsal gólové situace?

Co se týče samotných gólů, využíval jsem dobrých situací a uplatnil svůj instinkt. Tyto situace jsou výsledkem dobré práce a hry celého týmu.

Nejčastěji nastupuješ v útoku, ale hrál jsi i na pozici obránce. Která pozice Ti více vyhovuje? Přijal bys i občasnou roli v obraně?

Na každém tréninku, s týmem nebo individuálně, se soustředím a trénuji výhradně jako útočník. Jsem si vědom, že v této pozici mohu týmu a své kariéře pomoci mnohem více. Pokud se hráč přizpůsobí útočné pozici, je velmi obtížné pozici měnit, zvláště pokud se jedná o zcela jinou pozici, jako je obrana. Určitě preferuji post útočníka.

Vedení klubu zareagovalo na špatné výsledky výměnou trenéra. Nový trenér Vorlický zahájil svou cestu na lavičce Blanska vítězstvím. Jsou nějaké znatelné změny v tréninku?

Ve fotbale je normální, že v určitém období výsledky prostě neodpovídají očekávání a je potřeba udělat změnu. Nového trenéra jsem neznal a je normální, že dochází ke změnám v tréninku. Čeho si všímám je touha po moderním fotbale. Mám z toho zatím dobrý pocit, trenér výborně komunikuje s hráči. Toto vítězství bylo nás všech a sdíleli jsme po zápase tu radost společně.

Do Blanska jsi přišel v létě. Jak se Ti zatím v klubu a ve městě líbí?

Blansko je klub se spoustou talentovaných a mladých hráčů, čehož můžeme využít k návratu na vítěznou dráhu a zlepšování svých dovedností. Město je klidné a velmi příjemné. Líbí se mi tu.

DĚKUJEME ZA ROZHOVOR!


Autor - Adam Přikryl