1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Rostislav Rajčinec nastoupil v základní sestavě na pozici pravého obránce, ač se jedná o spíše ofenzivně laděného hráče. V poločase byl sice střídán, ale své role se zhostil velmi dobře a podal kvalitní výkon, jak sám zmínil i trenér Vorlický. V rozhovoru se kromě samotného zápasu vyjádřil také ke své nové alternativní pozici a rovněž zmínil svůj cíl pro jarní část sezóny. Celý rozhovor čtěte níže.

Rosťo, z Kroměříže, bohužel, odjíždíte s porážkou. Jak jsi viděl průběh zápasu?

Zápas byl kvalitní, bohužel, jsme si nepohlídali dvě standardní situace, které rozhodly. Dále jsme obdrželi červenou kartu, která nás nesrazila, naopak jsme se zvedli a vytvořili si šance, které jsme ale neproměnili, což ovlivnilo zbytek utkání.

Po delší době jsi nastoupil v základní sestavě, navíc pro tebe jako ofenzivního hráče neobvykle na pozici pravého obránce. Kdy ses dozvěděl, že nastoupíš od začátku? Byl jsi ze své nezvyklé pozice nervózní, zvláště když se jednalo o zápas proti vedoucí Kroměříži?

V pátek po tréninku jsem mluvil s trenérem, kde jsem s tím byl seznámen. Nervózní jsem moc nebyl, spíš jsem se na zápas těšil.

Jak se Ti v obraně hrálo? Měl jsi na této pozici od trenéra nějaké speciální úkoly?

Hrálo se mi dobře i díky klukům, kteří mi pomohli. Speciální úkoly jsem neměl, protože máme principy, které se snažíme dodržovat.

Upřednostnil bys tento post před ofenzivnější rolí, nebo se vidíš na hřišti spíše více vepředu?

Radši bych se viděl spíše vepředu, ale pokud je potřeba, nemám problém hrát vzadu.

Odehrál jsi velmi dobrý poločas, ale z taktických důvodů jsi byl o poločase střídán. Jaké jsi z toho měl pocity?

Samozřejmě jsem chtěl zůstat na hřišti a změnit průběh zápasu, ale trenér k tomu měl taktický důvod a já to respektuji.

Máte před sebou dalších 16 těžkých třetiligových zápasů. Jaké cíle si kladeš do jarní části sezóny?

Určitě sbírat body a předvádět co nejlepší výkony. Můj osobní cíl je se usadit v základní sestavě a pomoct co nejvíc týmu.



Děkujeme za rozhovor!



Autor: Zdeněk Veselý ml.