1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Trenér u dorosteneckých týmů, Erik Mihola, hodnotí zimní přípravu obou dorosteneckých celků - jak mladšího tak staršího. Pochvaluje si spolupráci mezi trenéry nebo koncepci práce, která by měla pomoci ke snazší adaptaci na mužský fotbal a vychovávání nových talentů pro A-tým.

Přípravu jsme zahájili 9. ledna 2023 a před zahájením došlo k reorganizaci trenérských štábů následovně:

  • U kategorie mladšího dorostu fungují: asistent Petr Šíp, asistent Milan Dračka a hlavní trenér Erik Mihola
  • U starších dorostenců je trenérský štáb v následující sestavě: asistent Leoš Farník, trenér Erik Mihola a tlavní trenér Jiří Vorlický

Jako první bod bych rád zmínil prohloubení spolupráce s organizací Žijeme hrou (ŽH), která funguje jako možnost pro naše hráče se rozvíjet a pro talentované hráče se z ŽH posunout k nám do Blanska. Jednou z prvních společných akcí bylo soustředění, které splnilo vše, co od něj trenéři očekávali. Celá zimní příprava se nesla v dobrém duchu, kdy počty hráčů na tréninkových jednotkách byly velice přívětivé. Skvělý efekt do celé přípravy vnesl i fakt, že většina hráčů staršího dorostu (U19) měla možnost dvakrát v týdnu absolvovat tréninkové jednotky (TJ) s naším A-týmem. Pro hráče (některé teprve ročníku 2007) to byla velká výzva a zároveň obrovská zkušenost. Náplňí TJ u kategorie mladšího dorostu (U16) bylo hlavně seznámení se s principy, kterými se jako klub chceme prezentovat a pracovat na individuální dovednost a součinnosti.

Naši mladší dorostenci v přípravě sehráli celkem 5 zápasů. Ve všech utkáních byl herní výkon na vysoké úrovni a objevovaly se principy, na kterých hráči pracují směrem do vyšší kategorie, což je skvělé s výhledem do budoucnosti společně s provázáním a sjednocením koncepce našeho klubu. Vzhledem k tomu, že tým U16 tvoří téměř z poloviny hráči, kteří věkově spadají do starších žáků, musím vyseknout poklonu nejen pro jejich odvahu a nasazení, ale především pro chuť neustále chtít hrát a nezaleknout se výzev, které jim tvoří starší hráči, se kterými se budou potkávat v soutěži.

U kategorie U19 se z velké části pracuje na přípravě hráčů na mužský fotbal. Díky zapojení trenérů z A-týmu, mají hráči zmapované všechny principy, o které se opírá náš mužský tým v MSFL. V přípravě se nám to jen potvrdilo, když jsme sehráli celkem 9 zápasů z toho 6 proti mužským celkům (týmy z Okresního přeboru, 1. B třídy nebo 1. A třídy). Předvedená hra byla na velmi kvalitní úrovni, proto se dařilo hráčům i výsledkově, a každý zápas byl velmi vyrovnaný. Hlavním úkolem pro U19 ovšem je záchrana v MSDD. Tam je stanovena nejvyšší priorita.

Hráči jsou dobře nastaveni a připraveni v jarní části soutěže ukázat, že místo které jim v aktuální tabulce patří, není reálné jejich kvalitě.

Za dorostenecký trenérský štáb
Erik Mihola