1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Moravskoslezská fotbalová liga je po zimní spánku v plném proudu a na blanenské hráče čeká v rámci 19. kola první jarní utkání před domácím publikem. V nesmírně důležitém boji přivítají svěřenci kouče Vorlického celek z Velkého Meziříčí, který je v tabulce pouhé 2 body za Blanskem. Blanenští budou chtít navázat na poslední vzájemné měření sil, kdy si po brankách Jaroše a Kapura odvezli z Velkého Meziříčí 3 body za výhru 2:0. Utkání se odehraje na stadionu v Mlýnské ulici na hřišti s umělým povrchem. Start zápasu je naplánován na 14:30.

PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE

Velké Meziříčí mělo na podzim výsledky jako na houpačce. Po úvodních dvou porážkách přišla povedená série 5 zápasů, ze kterých mužstvo vytěžilo 11 bodů. Následovalo 6 zápasů a z nich zisk jediného bodu. Na závěr však Velmez opět zabral a ze zbývajících třech duelů získal 5 bodů.

Během zimy sehrál tým z Vysočiny celkem 6 utkání. Ve čtyřech případech dokázali meziříčští zvítězit (3:1 Vysočina Jihlava B, 4:3 Líšeň B, 2:1 Vysočina Jihlava A, 6:3 Stará Říše), přičemž nejvíce vyčnívá výhra nad druholigovou Jihlavou, ve dvou případech odešli jako poražení (0:4 TJ Start Brno, 1:2 Pardubice B). Kádr v zimním období neprošel výraznější obměnou. Do mužstva dorazil brankář Matyáš Pelán (FC Zbrojovka Brno), obránci Vojtěch Hron (návrat z Rakouska) s Tomášem Mrňou (FC PBS Velká Bíteš), z Jihlavy pak záložníci Marek Lokvenc a Tomáš Franěk. Poslední jmenovaný oblékal dres Meziříčí již během podzimní části. Tým naopak opustil pouze obránce Daniel Bílý, jemuž skončilo hostování ze Zbrojovky Brno.

Před úvodním duelem jara trápil trenéra Šimáčka především zdravotní stav jeho hráčů: „Stopera Muchu píchlo v lýtku, jeho start je hodně nejistý. Zkušený záložník Dolejš byl nemocný, na tréninku ještě nebyl, takže asi určitě nebude. Další obránce Mrňa si pro změnu přenesl z Velké Bíteše karetní trest, takže také není k dispozici. K tomu ještě kvůli problémům se zády vypadl Karmazín. Nějak si s tím ale musíme poradit,“ poznamenal pro Žďárský deník.

I přes řadu absencí zahájilo Velké Meziříčí jaro domácí remízou 2:2 s Uherským Bodem, kdy se dvakrát v utkání prosadil útočník Plichta. S bodem však domácí trenér Šimáček příliš spokojený nebyl: „V 15. minutě to mělo být 3:0 a bylo by po zápase. Takto musím říct, že remíza je ke zbytku zápasu spravedlivá,“ hodnotil pro klubový web. Týmu tedy po 18 odehraných kolech patří 16. příčka s celkovým ziskem 18 bodů se skórem 34:49.

Blanenská obrana si bude muset dát pozor na ofenzivní duo Antonína Plichtu (11 branek) s Mirkem Malatou (8 branek), kteří se spolu podíleli na více než polovině vstřelených gólů branek svého mužstva. Nejzkušenějším mužem v týmu hostů je bezesporu šestatřicetiletý záložník Petr Dolejš, který má na svém kontě 39 prvoligových startů.

Z KÁDRU BLANSKA

Blanenští fotbalisté v uplynulém kole podlehli lídru soutěže z Kroměříže na jeho hřišti 0:2. Zápas byl ovlivněn brzkým vyloučením záložníka Thona, který tak bude v sobotu proti Velkému Meziříčí svému týmu chybět. Kroměříž se ujala vedení již v 10. minutě, ale Blansko mělo v závěru poločasu i přes početní nevýhodu dvě stoprocentní příležitosti. „Byl to přesně ten moment, kdy místo toho, abychom zápas otočili, a byly to opravdu skvělé příležitosti, jsme trefili břevno a tyčku,“ vyjádřil se po utkání trenér Vorlický. Jeho tým se ve druhém poločase snažil o vyrovnání, hrál s lídrem otevřenou partii, 2 minuty před koncem ovšem pečetil výhru domácích kroměřížský Zavadil. Blansku tedy aktuálně patří 13. místo se ziskem 20 bodů.

Utkání na stadionu v Mlýnské ulici startuje v sobotu 11. března od 14:30.


Sestava Velkého Meziříčí z posledního utkání s Uherským Brodem:

Dubec - Hron, Puža (C), Šuta, Franěk, Partl, Plichta, Sysel, Havlík, Lokvenc (65. Malata Mirek), Smejkal


Sestava Blanska z posledního utkání v Kroměříži:

Nešetřil - Rajčinec (46. Pecuch), Černý, Feik, Porč - Holman, Spáčil (87. Chloupek) - Williams (46. Tulajdan), Smrčka (C) (83. Šíp), Thon - Kapur (68. Šedivý)


PŘENOSY
✏️ |
https://bit.ly/OnlajnyVelmez

Autor: Zdeněk Veselý ml.