1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Ve 21. kole MSFL přivítali fotbalisté Blanska, poprvé na jaře na Údolní, celek Trinity Zlín B. Hosté, posilnění o několik hráčů A-týmu díky reprezentační pauze, v prvním poločase Blansko přehrávali a vytvořili si několik slibných příležitostí. Ty ale utnul Tomáš Chyla ve 33. minutě, když svůj centr zakroutil až za bezmocného hostujícího brankáře Šišku. Do druhého dějství nastoupili hosté opět aktivněji a ohrožovali svatyni Nešetřila. Největší příležitost na vyrovnání měl Polášek, který ale ve druhém poločase trefil pouze břevno. Zbytek utkání už domácí zvládli a připisují si tak ubojované 3 body, které znamenají potvrzení 7. místa v tabulce.

21. kolo , 25. března 2023, FK Blansko - FC Zlín B

FK Blansko

1:0

1:0

FC Zlín B

Branky: 33. Chyla
Žluté karty: 61. Smrčka - 0
Rozhodčí: Gasnárek - Drozdy, Slabý
Delegát: Petr Karas

Sestavy

Nešetřil - Chyla (61. Pecuch), Černý, Feik, Porč - Spáčil - Rajčinec, Smrčka (C) (89. Šíp), Šedivý (61. Tulajdan), Dani Lual (61. Williams) - Kapur (90+2. Jaroš)
Náhradníci: Kubica - Šíp, Jaroš, Tulajdan, Williams, Pecuch, Abdellaoui
Trenér: Jiří Vorlický

Šiška - Silný (61. Kovinič), Jura, Jeřábek, Hellebrand, Kulíšek, Číž, Tkáč (70. Mlýnek V.), Němeček (C) (89. Trtek), Polášek (70. Mlýnek M.), Bužek
Náhradníci: Slezák - Trtek, Mlýnek V., Červinka, Mlýnek M., Hartman, Kovinič
Trenér: Jan Jelínek

Domácí se ve 21. kole MSFL museli vypořádat s jednou nepříjemnou ztrátou. Opora Filip Holman po posledním utkání v Kvítkovicích vypadl ze sestavy kvůli nemoci, příležitost v základní sestavě tak dostali jiní - jmenovitě Miloš Kapur, Dani Lual nebo Ondřej Šedivý.

Úvod utkání patřil hostům ze Zlína, kteří poprové zahrozili již v první minutě, kdy si vypracovali celkem 3 rohové kopy, k vážnějšímu ohrožení brány Nešetřila ale nedošlo. V 16. minutě zlínský Hellebrand načechral skvělý míč na Silného, gólman Nešetřil však vyběhl ve správný moment a sebral hostům slibnou příležitost. Blansko mělo první příležitost v 19. minutě po centru Daniho Luala, který hledal na zadní tyči Šedivého, ten však těsně na míč nedosáhl.

První gól utkání padl ve 33. minutě a byl velmi kuriózní. Blansko se dlouho nemohlo dostat přes skvěle napadajícího soupeře, až po kombinaci domácího kapitána Smrčky s Tomášem CHYLOU. Ten centroval do vápna zlínských a centr zatočil tak šikovně, že zaplul až za bezmocného hostujícího gólmana Silného - 1:0. Zbytek poločasu byl opět více v režii Zlína, který se snažil srovnat, do konce prvního dějství však branka nepadla. Domácí se nemohli dostat do tempa a koudné kombinace, zároveň jim chyběla mezihra.

Do druhé půle vlétli hosté opět aktivně a vypracovali si několik šancí. Hned ve 48. minutě po rohu Hellebranda se míč několikrát odrazil ve vápně, až hosté nebezpečně zakončovali těsně vedle tyče, stejně si vedl i se svým volejem Číž v minutě 52. Divákům lehce zatrnulo v 54. minutě, kdy Němeček poměrně hrubě atakoval ve vápně po rohovém kopu Nešetřila, který se jen těžce zvedal z hrací plochy a chvíli byl ošetřován. Nakonec však zápas dochytal bez vážnějších problémů. Činit se musel hned v 59. minutě, kdy si centr Jury našel na zadní tyči Polášek, k jeho smůle jeho hlavička skončila pouze na břevně.

Klíčový zákrok odpoledne musel Nešetřil vytáhnout v 67. minutě, kdy vychytal v tutovce Koviniče. Tváří v tvář bráně z metru však napálil na zemi ležícího domácího brankáře, který tak stále držel naděje Blanska na tříbodový zisk.

Blansko se v poslední čtvrthodině osmělilo a několikrát zahrozilo. Hosté se museli tlačit do vápna blanenských a nechávali mezírky v obraně. Toho se snažil využít Williams, který se několikrát prosmýkl obranou hostí, ani jedna jeho střela však v síti Šišky neskončila. Pojistku mohl přidat v 81. minutě Kapur, ale tváří v tvář nepřekonal Šišku. Následně akce pokračovala, ale Williams byl poměrně tvrdě odzbrojen o míč a hosté se valili do rychlého brejku. Nakonec akci ukončil včasným výběhem Nešetřil.

Ve zbytku utkání už na vážnější příležitost nedošlo a Blansko tak slaví těžce vydřené 3 body za výhru 1:0. Další utkání čeká blanenské už v pátek 31. března, kdy zajíždí na půdu Hlučína.

Autor - Adam Přikryl