1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Důvěrně známou tvář dosadilo vedení FK APOS Blansko na post hlavního trenéra A mužstva. Stal se jím na podzim trenér B týmu Tomáš Šenk, který po boku Petra Vašíčka jako asistent načerpal zkušenosti také v MSFL.
Stal jsi se novým trenérem A mužstva. Kdy proběhl první kontakt s vedením klubu?

Jako první mě kontaktoval minulou středu Hynek Jarůšek. Nastínil mi představu vedení klubu a oznámil mi jejich zájem, abych u A mužstva působil. Až do konce týdne probíhala jednání a v neděli se definitivně rozhodlo, že od 11. ledna převezmu A mužstvo jako hlavní trenér.

Překvapilo tě rozhodnutí Romana Šindelky skončit na postu trenéra a následně i na postu místopředsedy?


Trošku mě to překvapilo, hlavně to, jak rychle se to seběhlo. Je to Romanovo rozhodnutí a nikdo nemá právo se na něho zlobit, protože za ten rok tu odvedl kus práce. Určitě to pro vedení klubu nebylo nic jednoduchého v horizontu ani ne jednoho týdne sehnat nového trenéra. Jsem rád, že oslovili mě, je to tak trochu odměna za tu práci, kterou jsem tu po boku Petra Vašíčka tři roky dělal.

Můžeš představit další členy realizačního týmu?


Prvním asistentem se stal Michal Kugler, který působil ve stejné pozici u mladšího dorostu. Druhý asistent respektive trenér brankářů zůstává Saša Malits, který tu odvádí poctivou práci. V horizontu jednoho až dvou týdnů se rozhodne i o novém vedoucím mužstva, protože v této funkci skončil pan František Šindelka.

Tým důvěrně znáš. Jaké cíle ti vedení klubu dalo?


Naše snaha společně s mými asistenty bude jednoznačná - zachránit mužstvo v divizi. Samozřejmě chceme kluky namotivovat k tomu, aby více chodili na tréninky, protože s tréninkovou morálkou měli v poslední době problémy. Zlepšit chceme tým po fyzické i taktické stránce. Je škoda, že mužstvo, které v Blansku je, má tak málo bodů. Věřím, že kluky bude fotbal zase bavit, což bude jeden z našich hlavních úkolů.

Jsou v plánu nějaké změny co se týká podoby kádru?


Určitě je potřeba změny udělat. V tomto směru má velký přehled Michal Kugler, který má dokonale zmapovanou situaci hlavně u hráčů mladších ročníků. Chceme přivést hráče, kteří tu zvýší konkurenci a budou chtít odvádět maximum pro tým. Hráče vytipované máme, pokud by se nám podařilo některé udělat, tak to podle mě bude zajímavé i pro naše fanoušky.

Zimní příprava je ve znamení tvrdého drilu. Kde budete v tomto období trénovat, protože hlavně teď je absence umělé trávy citelná.


Já už jsem na tuto situaci zvyklý, podmínky máme pořád stejné, takže se pro nás nic nemění. Budeme vybíhat do terénu, proložíme to posilovnou, využijeme umělý povrch u Orla. Záležet bude každopádně na počasí. Určitě nás ale nic nepřekvapí a myslím si, že se připravíme na jarní část dobře.

Absolvujete zimní turnaj v Líšni, což je záruka kvalitních soupeřů.


Hrají tam mužstva ze stejné soutěže i z vyšší soutěže. Poměříme síly třeba s ligovým dorostem Brna, což bude zajímavá konfrontace. To stejné platí pro zápas s HFK Olomoucí, který odehrajeme u soupeře. Věřím, že se nám podaří domluvit ještě další přátelská utkání, tak abychom co nejvíc otestovali tým a aby z přípravy měli hráči dobrý pocit.

Ze začátku budete chtít určitě vyzkoušet co nejvíce hráčů. Dostanou šanci i hráči z B mužstva a z dorostu?


Stoprocentně. Dostanou šanci jak dorostenci, tak i někteří hráči B mužstva, u kterého jsem působil na podzim a dobře vím, co můžu od kluků čekat. Nechci, aby to fungovalo tak, že je třeba někdo v B mužstvu nebo v dorostu a tím to pro něho končí.