1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
O l o m o u c - V přátelském utkání proti 1. HFK odehrál Martin Klimeš první poločas, který naše mužstvo prohrálo 2:1. Zkušený obránce po utkání hodnotil také dosavadní průběh přípravy a přínos mladých hráčů pro mužstvo.
Jak hodnotíš utkání s HFK?

Myslím si, že to nebylo z naší strany tak špatné. Soupeř byl hodně kvalitní, fyzicky jsme s ním dokázali vydržet celé utkání, což je do další části přípravy dobré zjištění.

Měli jste větší motivaci i díky tomu, že proti vám nastoupil David Bednář a navíc jste s HFK hráli v létě pohár?


Vzájemné hecování tam trošku bylo, David hrál vlastně poprvé proti Blansku jako hráč jiného týmu. S pohárovým utkáním bych to moc nesrovnával, HFK nastoupilo s několika novými hráči, kteří v poháru nehráli. Jak říkám, hlavně šlo o to poměřit síly s kvalitním soupeřem a vyzkoušet si, na co máme.

Jak hodnotíš dosavadní průběh přípravy?


Všechno jde podle plánu, poctivě jsme nabírali fyzickou kondici. Na turnaji v Líšni jsme zatím jednou vyhráli a jednou prohráli, uvidíme, co bude dál. Teď už nás čekají kvalitnější soupeři, motivace bude velká. Chceme se dobře připravit na jarní část sezóny, abychom se co nejdříve zachránili.

Co říkáš na dosavadní výkony mladých hráčů, které trenér v přípravě zkouší?


Určitě kluci ukázali, že na divizi mít budou. Je potřeba, aby se zapracovali do kádru a já věřím, že nám jaře hodně pomůžou.

Navíc se chce do Blanska vrátit Aleš Slanina, což by byla velká posila.


Tady není co řešit. Příchodem Aleše bychom měli velice vyrovnanou a kvalitní brankářskou dvojici. Karel Švancara nás držel celý loňský rok, Aleš je zase hodně zkušený brankář, oba se dobře znají, takže by to byl přínos.

V sobotu vás čeká zápas se Zbrojovkou B, se kterou za poslední roky moc dobrou bilanci nemáte.


Je to tak, výsledkově se nám na ně vůbec nedaří, pro přípravu to není až tak podstatné. Je to jeden z těch soupeřů, který nás hodně prověří. Já věřím, že je potrápíme víc než v předchozích přátelských utkáních.