1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Blansku těsně na jaře utekl postup do divize. Po krátké pauze je tým zpět na startovní čáře. Znovu fotbalisty připravuje ambiciozní Michal Kugler, který je na nastávající sezonu natěšen.
Nebudeme se již vracet ke skončené sezoně. Bude cíl, tedy postup, stejný?

Když budeme všichni táhnout za jeden provaz, proč ne? I když úroveň soutěže bude podle mne ještě vyšší než loni. Podle všeho došel finanční dech Kyjovu, jsou tady ale jiné celky. Třeba Sparta, Moravský Krumlov, někdo se objeví. Uvidíme. Věřím, že jsme ale ve hře, příprava byla kvalitní.

Nepřijdou zase ztráty se slabšími soupeři?

Myslím, že jsme již zkušenější. Odešli nám sice silní hráči ze základu, myslím však, že náhrady tady adekvátní jsou. Velice dobře se jeví i kluci, co přišli z dorostu, z Rakouska zase Kolář a Mokrý. Hra v přípravě se mi líbila.

V nedokončeném zápase proti divizním Tasovicím to tak bylo podle všech přihlížejících…

My hrajeme vždycky lépe proti kvalitnímu týmu, který chce hrát fotbal. Krajský přebor je jiný, většina celků proti nám hraje zataženě. Ne každý si to s námi rozdá na férovku.

Kádr je uzavřen, berme ho post po postu…

V bráně máme vlastní talentované odchovance. Mladíci Juran a Němec snad dají zapomenout na doby, kdy byly na tomto místě problémy. Napravo by měl hrát kapitán Bubeníček, což je na tomto postu nejlepší hráč soutěže. Z dorostu je v záloze Zavoral. Na stopery máme matadora Mašku a mladé Maráka a Šplíchala. Druhý z nich se může klidně vysunout na štítového záložníka. Marák bude moc dobrý. Na druhém beku Šíp či Jarůšek, ten může i do zálohy. Tam máme připraveny Zouhara, Koláře, ofenzivní kraje Šenka a Doležela. Dopředu Trtílek, Pernica, Oulehla. Univerzálem je Sedláček, který může naskočit skoro kamkoliv, dařilo se i Vašákovi a Cupalovi. V dorostu jsou připraveni Michalík či Vágner.

Jak se těšíš na premiéru proti Boskovicím?

Věříme si na ně. Připraven bude kvalitní trávník, moc se na něho těšíme. Snad přijde hodně fanoušků.

Bude tedy hrát Blansko nadále atraktivním ofenzivním stylem?

Určitě. My tak hrajeme vždy, zataženou obranu kluky vůbec neučím, to není můj styl. Musí padat branky. Lepší výsledek 4:3 než 1:0.

Mají si tedy lidé najít cestu na kopanou?

Ti, co nás podporovali, tak budou doufám činit i nadále a doufám, že jich bude přibývat. Uděláme vše pro to, abychom jim dělali radost.