1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Hodně těžko se fotbalistům FK Blansko odcházelo do kabin po nedělním utkání s Mutěnicemi. Svěřenci trenéra Hajského před vlastními diváky třikrát inkasovali a sami branku nevstřelili. Úvodní utkání jara zhodnotil hlavní trenér a útočník Jan Trtílek.
Trenér Blanska Jiří Hajský při svém hodnocení přiznal, že měl obavy, jak se s tlakem mistrovských utkání poperou někteří mladí hráči. „Jak se ukázalo, tak naše obavy byli na místě. Při nepříznivém vývoji jsme neměli psychickou sílu na to, abychom vývoj zápasu otočili. Navíc jsme neproměnili ani jednu brankovou příležitost, kterých jsme měli snad dvakrát tolik, co soupeř. Ten si však v koncovce počínal daleko zkušeněji. Druhý poločas jsme hráli více nátlakově, úvod vypadal nadějně. Pak jsme však dostali třetí gól a bylo to ztracené,“ řekl k vývoji utkání blanenský trenér.

Ten v poločase vystřídal dorostence Buchtu, kterého nahradil další útočník Ladislav Hansl. „Určitě jsem ho nestřídal vinou špatného výkonu. V podstatě jsem mohl vystřídat kohokoliv, protože nikdo nepodal takový výkon, jako jsme předváděli v přípravných utkáních proti divizním týmům,“ přiznal trenér Hajský.

A co bude potřeba udělat pro zlepšení výkonu mužstva? „Především budeme chtít utkání co nejrychleji hodit za hlavu. Čeká nás jich ještě dost. Každé mužstvo sehraje alespoň jednou za sezonu zápas, v němž se mu nepodaří vůbec nic a nám se opravdu nepodařilo vůbec nic,“ dodal trenér Hajský.

V podobném duchu se vyjádřil i blanenský útočník Jan Trtílek. „Zápas hodnotím hodně špatně. Na co jsme sáhli, tak to nám nevyšlo. Snad kdybychom hráli celý den, tak branku nedáme, přestože jsme šance měli v prvním i ve druhém poločase. Navíc jsme dostali zbytečné góly a dopadlo to, jak to dopadlo,“ soukal ze sebe zklamaně mladý útočník.

Útočným akcím Blanska scházel především větší klid ve finální fázi. „Některé situace jsme řešili zbytečně rychle, nedávali jsme si přihrávky správně, jak by měly být. I ze stoprocentních šancí jsme nedokázali dát gól, proto asi zasloužená porážka,“ dodal Jan Trtílek.