1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté A týmu FK Blansko pokračují ve víření vod špice divizní tabulky. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila sice v Pelhřimově dvakrát prohrávali, díky brance dorostence Dominika Flachse z poslední minuty si nakonec domů odvážejí tři body za výhru 2:3.

25. kolo , 8. května 2016, FK Pelhřimov - FK Blansko

FK Pelhřimov

2:3

FK Blansko

Poločas: 1:1
Branky: 6. Mazač, 71. Čížek z pen. - 27. Chloupek, 74. Koláček, 90+1. D. Flachs
ŽK: 42. Vacek - 88. Schneider, 90. P. Švancara
Diváků: 150
Rozhodčí: Soukal - Sedláček, Kadlec
Delegát: Vidlák
Hrací doba: 45+0 ; 45+2

Sestavy

Čermák - Chadim, Čížek (C), Vacek, Homolka - Bartoň (90. Pakosta), V. Poul, D. Poul (56. Machač), Kmoch - Mazač (81. Zelenka), Naniaš
Náhradníci: Machač, Zelenka, Pakosta, Matiášek
Trenér: Martin Moravec

Prosecký - Gromský, Šplíchal, Müller, Koláček - Schneider - Chloupek, P. Mezlík (46. Nečas), Trtílek (87. D. Flachs), Buchta (61. Kratochvíl) - P. Švancara (C)
Náhradníci: Kratochvíl, D. Flachs, Nečas, Veselý
Trenér: Zbyněk Zbořil

Blanenským se nepodařilo zachytit úvod utkání. V 6. min sklepl Naniaš míč do střelecké pozice TOMÁŠI MAZAČOVI a ten jej umístil k pravé tyči - 1:0. Ve 12. min. se o zvýšení náskoku mohl postarat Naniaš, ale technická střela minula hostující branku. Hosté kontrovali centrem Švancary, po němž v pádu zakončil Trtílek mimo. Pak se po kombinaci s Mezlíkem a Trtílkem dostal do pokutového území Švancara, ale hradbu domácích hráčů propálit nedokázal.

Svěřencům trenéra Zbořila se střelecky zadařilo ve 27. minutě. Müller našel přesným pasem na levé straně Švancaru, který precizní přihrávkou vybídl ke srovnání LUBOŠE CHLOUPKA - 1:1. A záhy mohli Blanenští vést. Ve 30. min. při přečíslení Chloupek posunul míč Švancarovi. Zkušený forvard našel svého parťáka Trtílka. Ten vyběhnuvšího brankáře Čermáka přeloboval, míč se snesl těsně za břevno. Za další tři minuty po standardce Švancary mířil Koláček z otočky mimo.

Útočná snaha Blanska neuvadala. Ve 40. min. to byl znovu Švancara, který připravil další šanci pro Trtílka, nejlepší střelec Blanska však svoji jubilejní desátou branku v sezóně nepřidal. Jako poslední zahrozili v prvním poločase domácí, po přetaženém centru střílel na zadní tyči Bartoň, Prosecký však byl připraven a míč vytěsnil na roh.

Do druhého poločasu již nenaskočil v hostujícím dresu zraněný Mezlík, kterého nahradil Nečas. Blansko pokračovalo v útočném snažení a domácím zatápěl zejména Švancara. Ten ve 46. min. po Trtílkově přihrávce zvolil 20 metrů před brankou zakončení ve stylu Karla Poborského, jeho lob se otřel o horní síť domácí svatyně. V 59. min. si Švancara vybral ke spolupráci Chloupka, po jeho vtipné patičce se zkušený forvard dostal do tutovky, Čermák jeho přízemní střelu zneškodnil. Za domácí kontroval v 62. min. Homolka, který z hranice vápna těsně přestřelil.

V 70. min. pálil na bližší tyči Naniaš, Prosecký musel vyrážet na roh. Po něm přišel centrovaný míč znovu z kopačky Naniaše, který ve vápně přistál na ruce Schneidera a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci si postavil kapitán DAVID ČÍŽEK, který nedal Proseckému sebemenší šanci k vyniknutí - 2:1.

Hosty však tento moment nepoložil a ihned kontrovali. V 74. min. po rohu Švancary vznikl v domácí šestnáctce závar, nejprve pálil Trtílek, míč se dostal LUKÁŠI KOLÁČKOVI, který premiérovou trefou za Blansko vyrovnal - 2:2.

Domácí se začali strachovat o výsledek, čehož hosté dokázali využít. V 75. min. si mohl dát po přihrávce Nečase dárek ke svým včerejším 20. narozeninám střídající Kratochvíl, vyběhnuvšího brankáře a jednoho z domácích beků však nakonec ve vápně přetlačit nedokázal. Poté pálil do náruče Čermáka pohotově Chloupek. V 81. min. zahrozil po pobídce Chloupka znovu Švancara, domácí brankář ale tentokrát zasahovat nemusel. Na druhé straně se střídající Zelenka prokličkoval do střelecké pozice, ale jeho zakončení postrádalo razanci a přesnost. Rozuzlení tak přišlo až v poslední minutě. Po dalším fantasticky zahraném rohovém kopu Švancary si našel míč na zadní tyči hlavou Müller, vrátil jej na malé vápno a vystřídavší DOMINIK FLACHS po třech minutách pobytu na hřišti rozhodl o tříbodovém zisku pro Blansko - 2:3.

Záznam z utkání

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Divize-D/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/133380-FK-Pelhrimov,-o.s.-FK-Blansko,-o.s..htm

Další výsledky 25. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Přerov - Tasovice 0:2 (0:0), Hodonín - Kozlovice 3:1 (1:0), Uherský Brod - Havlíčkův Brod 2:0 (2:0), Šumperk - Polná 3:0 (0:0), Žďár nad Sázavou - Rosice 1:0 (1:0), Ždírec nad Doubravou - Vrchovina 1:0 (0:0), Stará Říše - Bystřice nad Pernštejnem 0:1 (0:1)