1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

23. kolo , 23. dubna 2016, FK Blansko - HFK Třebíč

FK Blansko

2:1

HFK Třebíč

Poločas: 0:0
Branky: 67. a 73. Feik - 47. Maleta
ŽK: 79. Gansukh - 38. Novák, 79. Renát
Diváků: 35
Rozhodčí: Mach - Kadlec, Barák

Po nepříliš povedeném utkání se Spartou Brno nás hned za týden čekala oprava s mužstvem HFK Třebíč.

Utkání potvrdilo dobrou jarní formu hostujícího družstva, které nám bylo od začátku utkání více než vyrovnaným soupeřem, v některých pasážích mělo více ze hry. První dobrou příležitost jsme měli v 10. minutě my, když Mlčoušek dostal míč do uličky míč za obranu hostí, jeho střela však minula branku. V 15. minutě sestřelili hosté u levé postranní čáry Šmerdu, na dobře zahraný přímý kop po tomto faulu na zadní tyči nedosáhl Souček. V 17. minutě po přímém kopu hostí z levé strany vyrazil Veselý míč na roh.

Ve 23. minutě se do vyložené příležitosti dostali hosté, když využili chybného vyběhnutí Veselého, míč směřující do opuštěné branky však fantastickým obraným zákrokem srazil Feik na roh. Ve 40. minutě předvedli hosté další ze svých zákroků daleko za hranicí pravidel, když po odehrání míče zajel hostující záložník do kotníku Gregora a pro našeho hráče tím utkání skončilo.

Po změně stran hra pokračovala podle stejného scénáře jako v prvním poločase. Hosté nás důrazem a dobrým pohybem nepouštěli do šancí a sami hrozili kvalitními míči za naši obranu. Ve 47. minutě si po jenom z míčů do našeho pokutového území šel pro míč na zem Veselý, dobíhající Maleta mu ho vykopl, přestože jej náš brankář už držel v rukou, rozhodčí nechal k údivu všech pokračovat ve hře a Maleta skóroval do prázdné branky - 0:1.

V 58. minutě se do stoprocentní šance po akci Feika a Kouřila dostal Gansukh, z osmi metrů mířil do v podstatě prázdné branky, trefil však jen tyč. Pak se na našem velkém vápně dostal k míči za naší obranou hostující útočník, Veselý však odčinil své zaváhání z 1. poločasu a jeho střelu vyrazil. V 67. minutě se nám podařilo vyrovnat, když roh Šmerdy usměrnil za záda hostujícího brankáře Feik - 1:1.

Potom se do vyložené šance znovu dostali hosté, Veselý však byl znovu na místě. V 73. minutě se k míči na levém rohu velkého vápna hostí dostal agilní Feik, nakopl ho obloukem na bránu hostí, brankář si vybral slabší chvilku a míč skončil v síti 2:1.

Poté jsme se už zaměřili na bránění hubeného vítězství, což se nám podařilo. Naopak jsme mohli naše vedení zvýšit. Šmerda vystihl riskantní rozehrávku hostů, zbavil se posledního bránícího hráče a postupoval s Gansukhem na branku hostí. Místo přihrávky Gansukhovi „do prázdné“ však zvolil nepříliš umístěnou střelu, kterou hostující brankář vyrazil.