1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Fotbalisté Blanska v posledním domácím utkání podzimu 2020 přivítali na svém hřišti ústeckou Armu. Ta se dostala na jihu Moravy do vedení po brance Braka, domácí odpověděli aktivitou a snahou o vyrovnání. Ta nakonec kulminovala ve druhé půli, brankář Tvrdoň však vychytal jak Šašinku, tak Lahodného, a po šikovně zahraném rohovém kopu Klusáka mu pomohla tyč. Branky se Machalovi svěřenci podruhé v řadě opět nedočkali, a tak Severočeši vezou domů nejtěsnější výhru 1:0.

11. kolo , 2. prosince 2020, FK Blansko - FK Ústí nad Labem

FK Blansko

0:1

0:1

FK Ústí nad Labem

Góly: 15. Brak
Žluté karty: 34. Lahodný, 54. Sukup, 90+2. Přerovský – 58. M. Bílek, 90+2. Chodora.
Červené karty: 87. Lahodný
Rozhodčí: Machač – Horák, Kotík

Sestavy

Halouska – Sukup (71. Holek), R. Buchta, Štrbák (C), Klusák – Vasiljev (62. Přerovský), Lahodný, Kopičár (71. Ilko), Kania – Harba (62. J. Šašinka) – Žák.

Tvrdoň – Strada, Brak, Písačka, Chodora – M. Bílek, J. Peterka (C), Čičovský (90. Emmer) – Kušej, Koubek, Prošek (77. Bazal).

Trenér Machala udělal v sestavě jednu změnu, Vincoura nahradil Klusák. Hosté sice měli v úvodu méně ze hry, ale paradoxně si vytvořili více šancí. Nejprve nebezpečně pálil Kušej, následně se ve větší šanci octl Čičovský, který přeloboval vyběhnutého Halousku, ale míč nakonec zamířil kousek vedle pravé tyče opuštěné branky. Po čtvrthodině hry se do míče z přímého kopu opřel Kušej a jeho parádní dalekonosná rána se od břevna odrazila na brankovou čáru a ven zpět do hry. Tlak hostů nakonec o minutu později rezultoval ve vedoucí branku, kdy Halouska pokryl na čáře hlavičku soupeře, ale důrazný Vojtěch Brak míč doslova dotlačil v závaru na místo určení – 0:1.

Domácí chtěli rychle odpovědět a byli aktivnější, jejich akce ovšem končili nepřesnými centry. Až v 25. minutě mohl po nepřesném výkopu Tvrdoně zahrozit Žák, k zakončení z první se ale neodhodlal. Po půlhodině hry proletěl centr z levé strany malým vápnem Ústí, načež se na zadní tyči zjevil Sukup, ale v pádu nezakončil vůbec podle představ. Vzápětí zahrozil také Kania, který si míč navedl na levačku a ostře vypálil na bližší tyč, Tvrdoň však vytáhl výborný zákrok a ránu vyrazil. Poslední šanci poločasu měl po nepovedené hlavičce Štrbáka hostující Prošek, který sice Halousku přeloboval, leč příliš vysoko.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivně a hnali se vpřed, jenže šance nepřicházely. Dlouhé centry i průnikové přihrávky měla obrana Severočechů dobře načtené. Až po hodině hry našel Sukup povedeným centrem Harbu, který hlavičkoval na penaltě osamocen, avšak bohužel pro domácí nad branku. Trenér Blanska reagoval na vývoj vzápětí čtyřmi střídáními. Novic Přerovský čtvrthodinu před koncem našel centrem z přímého kopu ve spolupráci střídajících hráčů Šašinku, ale jeho hlavičku brankář hostů skvěle vytáhl na roh.

Tlak domácích se stupňoval, deset minut před koncem se odražený míč po rohovém kopu dostal k Lahodnému, ale ten zblízka brankáře hostů nepropálil. Ještě blíž vyrovnání bylo Blansko o minutu později, kdy přímo z rohu zkusil Tvrdoně překvapit Klusáka a jeho kroucený pokus orazítkoval zadní tyč. Akcie Blanska naopak klesly čtyři minuty před koncem, kdy Lahodný ostře trefil Bazala a po druhé žluté kartě zamířil předčasně do sprch. V závěru se tlak Blanska úplně otupil, naopak definitivně mohl rozhodnout před brankou osamocený Koubek, ale Halousku nepropálil.

Mrzet jej to však nemuselo, Ústí nad Labem si po nejtěsnější výhře 1:0 veze z jihu Moravy tři body a posouvá se na 3. místo. Domácí naopak padli potřetí v řadě a čeká je nejspíš lítý boj o udržení.