1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
S nepříznivou bilancí končí podzimní část MSFL pro fotbalisty Blanska. Poslední duel před pauzou dopadl porážkou 0:1 se Zlínem B a Jihomoravané přezimují na osmé příčce tabulky.

16. kolo , 13. listopadu 2021, FK Blansko - FC Zlín B

FK Blansko

0:1

0:0

FC Zlín B

Branka: 72. Hlinka
Žluté karty: 58. Chyla (BLA), 68. Elekana (BLA) – 39. Slovák (ZLB), 59. V. Mlýnek (ZLB), 75. Nečas (ZLB)
Rozhodčí: Nápravník – Soukal, Rygl

Sestavy

Nešetřil – Feik (76. Smrčka), Fall, Blažík, Chyla – Minařík (83. Tenora), Todorič – Alexa (66. Kroutil), Mach, Elekana – Tulajdan

Šiška – Cedidla, Pafka, Nečas (76. Bobčík) – Hlinka, V. Mlýnek, M. Mlýnek (89. Strachoň), Němeček, Slovák – Lehký (86. Hellebrand), Hrdlička

Sestava zůstala de facto stejná jako v uplynulém kole. Na lavičku se však vrátil po zranění Miroslav Kroutil, který tak mohl naskočit během utkání do hry. Co se týče samotné hry, kolem desáté minuty začalo být poměrně rušno. Nejdříve hostující gólman Šiška vyrážel vedle tyčky nepříjemný pokus, načež se naskytla i šance Zlína. Hrdlička ale zaváhal před prázdnou bránou a poslal ránu ven.

Také v sedmnácté minutě čelila potížím defenziva Blanska. Po standardce musel Nešetřil bleskově zareagovat na změnu směru míče a fantasticky vytěsnil pokus mimo. Ani domácí fotbalisté ovšem nechtěli zůstávat pozadu a snažili se hledat mezírky ve hře Zlína. Jednu takovou zkoušel využít Guy Reteno Elekana, když se kolem půlhodiny hry solidně uvolnil vepředu, jenže brankář ho stáhl k zemi. A navíc se pískal ofsajd.

Pěkná situace se Blansku povedla také v závěru poločasu, kdy vypálil rovnou z přímého kopu Todorić. Gólman si však šanci pohlídal a ve výskoku se zmocnil balónu. Nakonec tak první poločas skončil s čistým štítem a šlo se na další část zápasu. Do ní naskočilo Blansko poměrně aktivně a více drželo míč na útočné půlce. Zřejmě největší příležitost se postupem času nabízela Marku Machovi, jenž si ťukl přihrávku se spoluhráčem a stál v nadějné pozici uvnitř vápna. Přízemní střela ale nevyšla a mířila vedle tyčky.

Nicméně Zlín se stále držel v tempu a uměl pořádně pohrozit. Poznal to i Nešetřil v 64. minutě, kdy odvracel původně nenápadný pokus hostů a pokračovalo se tlakem. Skóre se tak sice ještě neměnilo, jenže brzy už branka padla. Rohový kop úspěšně zahráli hosté a balón propadl až k Marku Hlinkovi. Zlínští tedy upravili stav na 1:0 a Jihomoravanům se krátil čas na srovnání.

Zlínské mužstvo v závěru dobře bránilo a nepouštělo Blansko příliš často dopředu. Svěřenci kouče Petra Vašíčka proto uzavřelo podzimní část MSFL na osmém místě. Nyní čeká zimní pauza a soutěž se opět rozjede v březnu.

Autor: Tadeáš Mima