1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Nevydařený duel v posledním kole MSFL mají za sebou blanenští fotbalisté. Měření sil na půdě Hlučína dopadlo vysoko ve prospěch domácích, kteří nastříleli Jihomoravanům pět gólů. Pořadí v tabulce se však už nijak zásadně nemění.

32. kolo , 10. června 2022, FC Hlučín - FK Blansko

FC Hlučín

5:1

2:0

FK Blansko

Branky: x
Žluté karty: x
Rozhodčí: x

Sestavy

Prokel – Buchvaldek, Dostál (71. Ptáček), Hasala, Lehnert (75. Kovala), Lokša (66. Zajíček), Mládek (63. Smékal), Moučka, Plesník, Praus, Wolf

Nešetřil (81. Kubín) – Blažík, Smrčka, Černý – Šíp (56. Adamec), Alexa, Todorič, Feik, Štencl (46. Pecuch), Machálek (C) – Tulajdan

Vítězná sestava z minulého kola proti Hlučínu se neměnila. Blansku však tentokrát začátek příliš nevyšel, když inkasoval už ve druhé minutě po přihrávce ze strany a následném nedůrazu ve vápně. Tomáš Buchvaldek tak otevřel skóre a jeho mužstvo mohlo hrát ve větším klidu.

První poločas se potom vyvíjel celkem vyrovnaně a dá se říct, že i Blansko umělo držet se soupeřem krok. Důležitá situace ale nastala v samém závěru dějství, kdy se dostal při brejku na malé vápno Radovan Lokša a vedení Hlučína zvyšoval na 2:0.

Po nástupu do druhé půle sáhlo Blansko k postupným střídáním. Ani částečné okysličení sestavy ovšem nevedlo k úspěchu – v šedesáté minutě upevnili náskok domácí hráči díky Dominiku Mládkovi, který šel úplně sám proti brankáři Nešetřilovi a umístil střelu ke vzdálenější tyči.

Netrvalo přitom dlouho a hosté museli čelit dalším problémům. Hlučínu vyšla další blesková šance a přímo do odkryté sítě vypálil zblízka Radim Dostál. Zhruba dvacet minut před koncem tedy platil stav 4:0 pro domácí mančaft, který mířil neohroženě za vítězstvím.

Aspoň jeden čestný úspěch zaznamenalo Blansko v 79. minutě, když se po ojedinělé akci družstva střelecky prosadil hlavou Tomáš Feik. Hlučín přesto ještě stihl zahrozit a v nastavení završil bůra Dominik Smékal, čímž uzavřel výsledek na konečných 5:1.

Blansko tak nezakončilo sezónu podle představ, nicméně porážka už nic zásadního neřeší. Aktuálně jsou svěřenci kouče Petra Vašíčka desátí a mají jistotu, že neskončí hůře než na dvanácté příčce. Ročník tedy zakončuje tým záchranou, jež byla hlavním cílem.