1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Uničov

Blansko

1:2

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Uničov

Blansko

1

2

vs

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů
Ve druhém domácím utkání přivítali blanenští na stadionu v Údolní ulici nepříjemné Kvítkovice. Po brance Jaroše šli domácí brzy do vedení, soupeř však díky standardním situacím otočil stav utkání ve svůj prospěch. Blanenské hráče tyto dvě obdržené branky nepoložily a ještě do poločasu zásluhou Holmana vyrovnali. Druhý poločas už žádnou branku nepřinesl a utkání tak skončilo spravedlivou remízou 2:2.

3. kolo , 20. srpna 2022, FK Blansko - SK Kvítkovice

FK Blansko

2:2

2:2

SK Kvítkovice

Branky: 10. Jaroš, 41. Holman - 31. Kuběna, 38. Pernatskyi (pen.)
Žluté karty: 28. Tulajdan, 31. Vašíček (trenér), 41. Mihola (as. trenéra), 90+1. Dano - 19. Rapavý, 90. Dziuba
Rozhodčí: Gasnárek – Rosický, Slabý
Delegát: Zdeněk Hulcký

Sestavy

Kalina - Blažík, Smrčka (C), Černý - Chyla, Holman (83. Chloupek), Dano, Jaroš (73. Crhan), Feik - Tulajdan, Kapur (63. Kamenský)
Náhradníci: Nešetřil - Zúbek, Psota, Kamenský, Rajčinec, Crhan, Chloupek
Trenér: Petr Vašíček

Semanko – Kuběna, Suchý (53. Waclawik), Bala, Blahuta, Vychodil, Rapavý, Dziuba, Guzik (67. Kiška), Pernatskyi (C), Gerža
Náhradníci: Konečný - Kiška Waclawik, Jakubowicz, Chovan
Trenér: Petr Zapalač

Trenérský štáb dal šanci stejné základní jedenáctce, která uspěla ve Velkém Meziříčí. Na lavičce náhradníků byl po nemoci již připraven Kamenský a po dlouhém zranění, které si přivodil v dubnovém utkání se Slováckem B, i Luboš Chloupek. Na soupisce naopak chyběl záložník Filip Adamec, který jde vypomoci svým někdejším spoluhráčům do Bystřice nad Pernštejnem. O délce jeho výpomoci bude rozhodnuto v následujících týdnech.

Do první šance utkání se dostal blanenský Kapur, který mohl ještě přihrát do výhodnější pozice Tulajdanovi, rozhodl se však zakončit sám. S jeho střelou si brankář Semanko bez problémů poradil. V 10. minutě se poprvé měnilo skóre. Tulajdan výborně našel osamoceného Karle Jaroše, který kolem vybíhajícího Semanka uklidil míč do sítě. Krátce nato našel Feik za obranou rozeběhnutého Tulajdana, který svůj únik zakončil střelou těsně vedle pravé tyče hostující branky. O chvíli později se připomněli také hosté z Kvítkovic, kdy Geržovu hlavičku vyrazil Kalina. Minutu nato se Tulajdan v pokutovém území po souboji se Semankem skácel k zemi, rozhodčí však penaltu neodpískal.

Ve 30. minutě byl Blahuta faulován na hranici pokutového území a hosté měli k dispozici nebezpečnou standardní situaci. K exekuci přímého kopu se postavil Jan Kuběna a střelou přes zeď o břevno nedal Kalinovi šanci. Faul, který brance předcházel, vyvolal kontroverzi na domácí střídačce, za což byl žlutou kartou potrestán trenér Petr Vašíček. Kvítkovice nepolevovali. O 7 minut později Blažík v pokutovém území fauloval Geržu a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se postavil kapitán Pernatskyi a střelou pod břevno doprostřed branky poslal svůj tým do vedení. Penaltová situace opět vyvolala nevoli na blanenské střídačce.

Blanenský tým tyto obdržené branky nezlomily a ukázal svou vnitřní sílu. Ve 41. minutě si Kapur narazil s Tulajdanem a poslal z pravé strany střílený centr, kterým za malým vápnem našel Filipa Holmana, jenž nadvakrát překonal Semanka a premiérovou brankou v dresu Blanska vyrovnal. Po výborném prvním poločasu se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas už byl z obou stran opatrnější. V 52. minutě střílel z přímého kopu Guzik, Kalina byl však pozorný a nepříjemnou střelu vyrazil do bezpečí. Zanedlouho poté se do šance řítil Rapavý a hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu. Chyla ovšem skluzem čistě vypíchl míč. V 65. minutě se ve velmi dobré příležitosti ocitl střelec druhé blanenské branky Holman. Po přihrávce Feika ovšem tváří v tvář Semankovi neuspěl. Poté následovala pasáž, kdy byla hra vyrovnaná s minimem šancí na obou stranách. 7 minut před koncem se dostal do hry Luboš Chloupek, který po minutě pobytu na hřišti mohl utkání rozhodnout. Jeho střele z hranice šestnáctky však scházela větší razance. O chvíli později domácím fanouškům pořádně zatrnulo. Po nedorozumění obrany se dostal do zakončení Vychodil a jeho lob skončil na břevně blanenské branky. Ve druhém poločase už tedy diváci žádnou branku neviděli a Blansko se tak s Kvítkovicemi po remíze 2:2 rozešlo smírně.

V dalším utkání se svěřenci trenéra Vašíčka představí na hřišti zlínské rezervy. Utkání startuje v neděli 28. srpna od 10:30.