1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Uničov

Blansko

1:2

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Uničov

Blansko

1

2

vs

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů
Blansko v zápase se zlínskou rezervou nenavázalo na bodový zápis z posledních dvou utkání. Zápas rozhodla jediná branka v nastaveném čase prvního poločasu a Blansko tedy podlehlo svému soupeři smolně 1:0.

4. kolo , 28. srpna 2022, FC Zlín B - FK Blansko

FC Zlín B

1:0

1:0

FK Blansko

Branky: 45+1. Hellebrand
Žluté karty: 15. Chrudina, 45. Hellebrand, 73. Číž - 42. Jaroš, 90+1. Tulajdan
Rozhodčí: Silný – Slabý, Řezníček
Delegát: Stanislav Vacula

Sestavy

Šiška - Němeček, Jura, Hellebrand (64. Hartman), Kulíšek, Jiráček (C), Mlýnek Martin (85. Novák), Číž, Mach (77. Trtek), Mlýnek Vít (64. Valenta), Chrudina (64. Červinka)
Náhradníci: Bachůrek - Novák, Červinka, Uhřík, Hartman, Valenta, Trtek
Trenér: Vít Vrtělka

Kalina - Blažík, Smrčka (C), Černý - Chyla (83. Psota), Holman (46. Chloupek), Dano, Jaroš (61. Kamenský), Feik (61. Crhan) - Tulajdan, Kapur (61. Rajčinec)
Náhradníci: Nešetřil - Psota, Kamenský, Rajčinec, Crhan, Šíp, Chloupek
Trenér: Petr Vašíček

Trenéři dali šanci stejné základní jedenáctce, která v předchozích duelech vybojovala 4 body. Jedinou změnou bylo obsazení lavičky náhradníků, kde Zúbka nahradil Šíp.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí, s jakýmikoli náznaky šancí si ale obrana Blanska poradila. V 15. minutě byl mezi pokutovým územím a rohovým praporkem faulován Chyla. K exekuci přímého kopu se postavil Tulajdan, jeho střelu však zblokoval jeden z obránců. Ve 22. minutě Tulajdan udržel míč z autového vhazování a následně jej předložil Jarošovi, jeho nebezpečnou střelu z hranice vápna vyrazil Šiška mimo prostor branky. O 4 minuty později centroval zleva Feik, jeho centr se snesl až na břevno, od kterého se míč odrazil ke Kapurovi. Blanenský útočník ovšem ve vyložené šanci zlínskou branku přestřelil. Krátce nato se po standardní situaci dostal odražený míč k nohám kapitána Smrčky, který z hranice šestnáctky střelou z voleje orazítkoval břevno.

Ve 43. minutě zahrával přímý kop z dobré pozice zlínský Hellebrand. Jeho nebezpečná střela jen těsně minula levou tyč Kalinovi branky. Těsně před přestávkou nastal zlomový okamžik utkání. Blanenští zahrávali na polovině soupeře standardní situaci. Míč propadl až k rohovému praporku odkud se zlínští vymanili a podnikli rychlý protiútok. Kulíšek vyvezl míč z vlastní poloviny a perfektní přihrávkou oslovil Jana Hellebranda, který obstřelem k pravé tyči poslal svůj tým do vedení. Ihned po rozehrávce ze středu hřiště ukončil hlavní rozhodčí první poločas a blanenští tak po několika dobrých příležitostech ke skórování odcházeli do kabin s jednobrankovým mankem.

Do druhého poločasu Holmana nahradil Chloupek. V 54. minutě se dostal ke střele uvnitř pokutového území Hellebrand, Kalina byl však pozorný. Blanenští měli mírnou územní převahu, jejich útočné snahy ale troskotaly na dobře fungující defenzivě domácích. V 67. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu napřáhl z 25 metrů Kulíšek a míč skončil na tyči. Blanenští dál marně dobývali zlínskou tvrz a do konce utkání si už žádnou větší příležitost nevypracovali. Utkání tedy rozhodla jediná branka z nastaveného času prvního poločasu a Blansko tak podlehlo Zlínu B smolně 1:0.

Další utkání čeká svěřence trenéra Vašíčka netradičně ve středu 31. srpna, kdy se ve vloženém kole představí na půdě Rosic. Utkání startuje od 17:00.

Sestřih utkání: