1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Výsledková krize stále trvá a v současnosti čítá už 6 zápasů. Herně to nebylo ze strany blanenských špatné, opět však vyšli střelecky naprázdno a utkání tak rozhodla jediná branka z 28. minuty.

8. kolo , 24. září 2022, FK Frýdek-Místek - FK Blansko

FK Frýdek-Místek

1:0

1:0

FK Blansko

Branky: 28. Velner
Žluté karty: 17. Martiník, 63. Nevřela, 75. Velner, 90. Kostka - 60. Feik
Rozhodčí: Poláček - Šimoník, Bebenek
Delegát: Zdeněk Mudra

Sestavy

Gergela - Burgo, Blejchař, Massaniec, Nevřela - Velner (C), Rubý, Martiník (69. Vlachovský) - Hykel (53. Kostka), Kovařík, Konečný (88. Kirschner)
Náhradníci: Prokel - Kostka, Kirschner, Kohut, Zupko, Dadak, Vlachovský
Trenér: Robert Pištěk

Nešetřil - Chyla, Černý, Smrčka (C), Kamenský (85. Psota) - Zúbek, Dano (77. Kapur) - Feik, Holman, Crhan (46. Tulajdan) - Rajčinec
Náhradníci: Piták - Kapur, Psota, Tulajdan, Alassane
Trenér: Petr Vašíček

V sestavě Blanska opět došlo k několika změnám. K dispozici nebyl reprezentant Thon, kvůli zranění stále scházeli Jaroš a Chládek, marodku pro tento duel rozšířil i Abdellaoui s Blažíkem a nemocný brankář Kalina. Nešetřilovi tedy kryl záda sedmapadesátiletý kouč brankářů Jaromír Piták. Na lavičce náhradníků zůstali oproti minulému utkání Kapur s Tulajdanem, šanci v základu naopak dostali Černý se Zúbkem a vracející se Kamenský.

V první zajímavé příležitosti se ocitli blanenští. Po dlouhém autu Chyly se k odraženému míči uvnitř pokutového území dostal Kamenský, který z nadějné pozice těsně minul pravou tyč domácí branky. O chvíli později se na druhé straně dostal k zakončení Hykel, jeho tečovaná střela ale nenašla svůj cíl. V 19. minutě zkoušel své štěstí střelou z 25 metrů blanenský Crhan, pokus mladého záložníka do prostoru branky nezamířil. O 6 minut později si do pokutového území naběhl frýdecký Martiník, tísněný Zúbkem však zamířil vedle.

Ve 28. minutě přišel klíčový moment utkání. Blansko bylo v této fázi zápasu pod tlakem domácích, čehož po sérii chyb využil Michal Velner, který tvrdou střelou z hranice vápna nedal Nešetřilovi šanci. Poté se hra odehrávala převážně ve středu pole s minimem šancí na obou stranách. Až 5 minut před přestávkou hledal Holman zpětnou přihrávkou na malém vápně nabíhající spoluhráče, obrana domácích byla ovšem pozorná a odklidila míč do bezpečí.

V 56. minutě mohl Frýdek navýšit své vedení, unikajícího Martiníka však výborně vychytal Nešetřil. V 67. minutě Kamenský nebezpečným centrem oslovil Feika, jenž v malém vápně nedokázal trefit míč. O 8 minut později upadl ve vápně po souboji s obráncem Tulajdan, píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. 10 minut před koncem napřáhl ze střední vzdálenosti Holman, jeho střela skončila těsně nad. V 83. minutě unikal po levé straně domácí Kostra a namísto přihrávky na nabíhající spoluhráče se rozhodl zakončit sám. Střelu k pravé tyči vyrazil Nešetřil na roh. Z následného rohu se dostal ke střele za vápnem Patrik Rubý a tvrdou ranou orazítkoval břevno.

Blanenští se hnali za vyrovnáním. V 91. minutě po standardní situaci hlavičkoval Černý, jehož slabý pokus vyboxoval Gergela. V poslední třetí nastavené minutě centroval Zúbek a Smrčka hlavou nedokázal usměrnit míč do branky. Blansko tedy podlehlo Frýdku-Místku 0:1 a natáhlo svou nepříznivou sérii bez bodu již na 6 utkání. Další utkání sehrají blanenští fotbalisté na domácí půdě, kde v sobotu 1. října přivítají Uničov. Utkání startuje v 15:00.